Ανακοινώθηκε η τιμή του ηλεκτροκίνητου Honda e


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ HONDA E ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΦΙΡΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/9/2019

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Honda e στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης συνοδεύτηκε από μία ακόμα μεγάλη είδηση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο στη σύγχρονη ιστορία της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα με τη Honda, λοιπόν, η τιμή διάθεσης του ηλεκτροκίνητου city car στη γερμανική αγορά θα ξεκινά από τα 29.470 ευρώ, συνυπολογίζοντας και τα κίνητρα-επιδοτήσεις που προβλέπονται για τη αγορά ενός οχήματος μηδενικών ρύπων στη Γερμανία.

Αναλυτικότερα, η τιμή των 29.470 ευρώ αντιστοιχεί στην έκδοση των 136 ίππων, καθώς εκείνη των 154 ίππων θα κοστίζει 32.470 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η αυτονομία του Honda e θα φτάνει τα 220 χιλιόμετρα, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή η διαδικασία ανάκτησης του 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών διαρκεί μόλις 30 λεπτά.

Οι πρώτες παραδόσεις του Honda e πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2020, ενώ σε επιλεγμένες αγορές η ιαπωνική φίρμα δέχεται ήδη παραγγελίες.