Audi RS E-Tron GT Ice Race Edition: Εορτασμός 40 ετών Audi Sport με 99 αντίτυπτα (photos)


Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια από την ίδρυση της Audi Sport με το RS E-Tron GT Ice Race Edition, μία ειδική και άκρως αποκλειστική έκδοση του ηλεκτρικού της σεντάν.

  • ΦΩΤΟ: Audi
  • 14/9/2023

Το Audi RS E-Tron GT Ice Race Edition έκανε ντεμπούτο. Η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Audi Sport GmbH, του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας με χρόνια παρουσίας σε αγώνες από τα ράλλυ μέχρι τους αγώνες αντοχής και πιο πρόσφατα τη Formula 1, με αυτή την άκρως ειδική έκδοση του EV, που περιορίζεται σε 99 αντίτυπα, όλα για την Ευρώπη.

Βασίζεται στο E-Tron GT Ice Race Concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Αισθητικά, το βασικό χρώμα είναι το Florett silver metallic, ενώ από πάνω έχει περαστεί ένα αυτοκόλλητο με διάφορα σχέδια, αλλά και διάφανα μέρη.

Λεπτομέρειες χρώματος λευκού δίνουν την αίσθηση του τρισδιάστατου στο livery του EV, με την Audi να τονίζει πως αυτό το look είναι εκεί για να θυμίζει παγοκρυστάλλους. Το όλο σκηνικό δένει με την παρουσία του μωβ.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα ασημένιου χρώματος, με μαύρα και μωβ στοιχεία να δημιουργούν μία ιδιαζόντως γλυκιά αντίθεση στο μάτι του οδηγού και των επιβατών.

Στο τιμόνι, δεσπόζει το Alcantara μαζί με το δέρμα. Στα πατάκια, θα βρει κανείς το έμβλημα του RS και του Audi Exclusive.

Στην «καρδιά» του Audi RS E-Tron GT Ice Race Edition βρίσκεται το ίδιο κινητήριο σύνολο με τη βασική έκδοση, με έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 598 PS (ή 645 σε λειτουργία boost), με αποτέλεσμα να μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h εντός 3,1 δευτερολέπτων, ενώ η μπαταρία έχει αυτονομία 374 χιλιομέτρων.