Ιαπωνική συμμαχία: Mazda και Panasonic συνεργάζονται στο πεδίο των κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου


Οι δύο ιαπωνικοί κολοσσοί ξεκίνησαν συζητήσεις ώστε η Mazda να προμηθεύεται μπαταρίες από την Panasonic Energy για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

  • 4/7/2023

Η Panasonic Energy και η Mazda ανακοίνωσαν τη συμφωνία να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη δημιουργία μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για την κάλυψη της ζήτησης για EVs μπαταρίες και μπαταρίες αυτοκινούμενων, σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Οι δύο εταιρείες ξεκινούν συγκεκριμένες συζητήσεις με σκοπό να προμηθεύσει η Panasonic Energy τη Mazda με κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου αυτοκινήτων, που κατασκευάζονται στα εργοστάσια της πρώτης στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική. Ταυτόχρονα, η Mazda θα εγκαθιστά τις μπαταρίες που προμηθεύεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Ο Kazuo Tadanobu, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Panasonic Energy, δήλωσε: «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση και πρωτοστατεί σε αυτή την τεχνολογία, η συνεργασία με τη Mazda θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στην οποία η επιδίωξη της ευτυχίας και το βιώσιμο περιβάλλον εναρμονίζονται. Με την προηγμένη τεχνολογία και την πολύχρονη εμπειρία μας, θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών ιόντων λιθίου και θα επιταχύνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών».

Ο Masahiro Moro, Διευθυντής και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, δήλωσε: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την ηλεκτροκίνηση, η Mazda εργάζεται με τους συνεργάτες της σε τρεις φάσεις για να ανταποκριθεί ευέλικτα στις αλλαγές στις ρυθμιστικές τάσεις, στις ανάγκες των καταναλωτών και σε άλλους τομείς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Panasonic Energy, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου αυτοκινήτων, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω των πρωτοβουλιών μας, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση».