Ο διάδοχος του Fiat Panda θα είναι EV και θα τιμά τα 100 χρόνια του Lingotto (photos-video)


Η σχεδίαση του νέου μοντέλου έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα της εμβληματικής πίστας δοκιμών στην οροφή του εργοστασίου της Fiat.

  • 23/5/2023

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων για το εργοστάσιο του Lingotto, στο Τορίνο, η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα renderings από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που αναπτύσσει και το οποίο θα παρουσιάσει επισήμως το 2024.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από το σχήμα του ιστορικού εργοστασίου, ενώ μεταξύ των χαρακτηριστικών που θα ενσωματώσει θα είναι το παλιό λογότυπο της εταιρείας, από τη δεκαετία του 1980, το οποίο φυσικά θα ανανεωθεί στα σημεία για να έρθει πιο κοντά στο σήμερα.

Εξωτερικά η ψηφιακή απεικόνιση δεν μας δίνει αρκετές πληροφορίες πέραν της συνολικής σχεδιαστικής γραμμής με τα μεγάλα παράθυρα, που έχουν προέλθει από τα αντίστοιχα που υπάρχουν στο Lingotto.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και το τιμόνι θυμίζουν το σχήμα της πίστας δοκιμών στην οροφή του Lingotto. Την ίδια στιγμή τα καθίσματα της πρώτης σειράς μοιάζουν να προέρχονται από μία concept πρόταση και όχι από όχημα παραγωγής, με σχοινιά να στηρίζουν την πλάτη και ένα κυλινδρικό προσκέφαλο.

Η κατασκευή του θρυλικού κτηριακού συγκροτήματος ξεκίνησε το 1916. Μετά από ένα ταξίδι στις Η.Π.Α., ο Gianni Agnelli, γιος του ιδρυτή της Fiat, Giovanni Agnelli, γοητεύτηκε από τις μεθόδους μαζικής παραγωγής, συνειδητοποιώντας παράλληλα ότι αποτελούν το μοναδικό δρόμο ώστε το αυτοκίνητο να γίνει ένα αγαθό διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Βασιζόμενος σε αυτή την αρχή, ο νεαρός αρχιτέκτονας Giacomo Matté Trucco σχεδίασε κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή.

Το εργοστάσιο Lingotto στο Τορίνο.
Το εργοστάσιο Lingotto στο Τορίνο.

Με την ολοκλήρωση του το 1923, το Lingotto δεν ήταν απλά το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο, αλλά και ένα νέο σύμβολο της αρχιτεκτονικής.

Ο ιδιοφυής αρχιτέκτονας, πολεοδόμος και σχεδιαστής Le Corbusier το χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της βιομηχανίας», αλλά και «έναν οδηγό για το σχεδιασμό των πόλεων». Στο νέο εργοστάσιο εργάζονταν περισσότερα από 12.500 άτομα σε τρεις κυλιόμενες βάρδιες, ενώ οι ανάγκες στέγασης δημιούργησαν μια νέα συνοικία στην πόλη του Τορίνο.

Δείτε τον CEO της Fiat, Oliver Francois, να μιλάει για το νέο μοντέλο της φίρμας…