VW ID. Code: Δείχνει τον δρόμο για τα μελλοντικά μοντέλα των Γερμανών (photos)


Είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένα συστήματα τεχνολογίας που του επιτρέπουν να «βλέπει» τον περιβάλλοντα χώρο του.

  • ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 25/4/2024

H Volkswagen παρουσίασε ένα νέο concept car κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Κίνας στο Πεκίνο, το οποίο θα εισάγει νέες καινοτομίες και σχεδιαστικά στοιχεία στην γκάμα μελλοντικών μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για το ID. Code, ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept SUV που θα αποτελέσει τον προάγγελο για τα EV που σκοπεύει να λανσάρει η VW στην αγορά της Κίνας. Για τη δημιουργία του, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει χρησιμοποιήσει καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.

Το στοιχείο που το κάνει καινοτόμο είναι η τεχνολογία 3D Eyes, η οποία επιτρέπει στο όχημα να παρακολουθεί τα ερεθίσματα του περιβάλλοντα χώρου, ως μέρος ενός διαδραστικού συστήματος φωτισμού που καλύπτει ολόκληρο το αυτοκίνητο. Στο μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί μια λωρίδα φωτός που ονομάζεται Light Cloud κι αποτελείται από 967 LED τα οποία, μεταξύ άλλων, μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα σχήματα, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κοιτάζει σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Light Cloud συνεργάζεται με τη Light Screen, που είναι τοποθετημένη επίσης στο μπροστινό μέρος, στο κατώτερο σημείο του προφυλακτήρα, όπου θα περίμενε κανείς να βρει μια γρίλια. Πρόκειται για μια οθόνη που μπορεί να προβάλει ποικίλες πληροφορίες και σύμβολα, όπως για παράδειγμα τις καιρικές συνθήκες, καρδιές ή φυτά κι άλλα γραφικά.

Εκτός αυτού, υπάρχουν τα Smart Windows, τα οποία μπορούν να προβάλουν avatar που μοιάζουν με ανθρώπινες μορφές και μπορούν να συμμετέχουν σε συζήτηση, όταν κάποιος πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Φυσικά, το ID. Code είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, για την οποία ευθύνεται μια σειρά από κάμερες κι αισθητήρες. Το σύνολο των παραπάνω προσθηκών λειτουργούν, σύμφωνα με τη Volkswagen, ως μέσα επικοινωνίας των αυτοκινήτων μεταξύ τους.

Για το εσωτερικό του SUV, η VW έχει επιλέξει καθίσματα που μπορούν να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες, προκειμένου να υπάρχει η αίσθηση ενός σαλονιού μέσα στην καμπίνα. Οι επιβάτες μπορούν να συζητούν ευκολότερα μεταξύ τους, ενώ συζήτηση μπορεί να επιτευχθεί και με το ίδιο το αυτοκίνητο, μέσω ενός συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα δύο μοντέλα της Volkswagen με τα οποία θα μετακινείται ο Σάκης Ρουβάς

Σε μπελάδες η VW – Πάει στα δικαστήρια για να κρατήσει την ονομασία «ID» στα ηλεκτρικά της

VW ID.1: Πότε καταφτάνει ο διάδοχος του e-Up των 20.000 ευρώ