Ο Newey μετανιώνει που δε δούλεψε με τους Hamilton και Alonso - Γιατί μίλησε με τη Ferrari το 2014


O Adrian Newey μιλά για τις στιγμές που βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει με τη Ferrari, αλλά και για το γεγονός ότι μετανιώνει που δε συνεργάστηκε με κάποιους εκ των κορυφαίων οδηγών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 28/9/2023

Ο Adrian Newey έχει διαγράψει μία τρομερά επιτυχημένη πορεία σε Williams, McLaren και Red Bull ως επικεφαλής σχεδιασμού.

Με την τελευταία συνεργάζεται από την πρώτη της χρονιά στο σπορ, το 2005, έχοντας σχεδιάσει και εξελίξει κάθε μονοθέσιό της, με καλύτερο την RB19, που φέτος έχει 15 νίκες σε 16 αγώνες.

Ο Βρετανός έχει βρεθεί πολλές φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με άλλες ομάδες, όμως καμία δεν τον έχει «κυνηγήσει» τόσο όσο η Ferrari.

Αυτό αποκάλυψε και ο ίδιος στο podcast Beyond the Grid, αποκαλύπτοντας τις τρεις περιπτώσεις που η Scuderia τον ήθελε κάτοικο Μαρανέλο:

«Η Ferrari με προσέγγισε πρώτη φορά όταν ήμουν στο IndyCar, μετά το 1993 και στο τέλος το 2014. Το 1993 το είχα σκεφτεί πραγματικά.

«Πήγα στο Μαρανέλο, μόλις είχε αναλάβει ο Jean Todt. Θυμάμαι να μου λέει ότι θέλει να υπογράψει τον Michael [Schumacher]. Ήταν καλή ιδέα τελικά;»

Για το 2014, ο ίδιος εξήγησε τους λόγους που μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει με την ιταλική ομάδα:

«Οι συζητήσεις που είχα με τη Ferrari το '14 ήταν προϊόν εκνευρισμού. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά ήμασταν σε δύσκολη θέση, αφού η Renault δεν είχε κατασκευάσει έναν ανταγωνιστικό κινητήρα. Και συμβαίνουν κι αυτά, ήταν η πρώτη χρονιά με τους νέους κανονισμούς. Όλοι κάνουμε λάθη.

«Αλλά πήγαμε να επισκεφθούμε τον Carlos Ghosn [τότε CEO της Renault], μαζί με τον Christian [Horner] και τον Helmut [Marko] και προσπαθούσαμε να τον πείσουμε να αυξήσει το budget.

«Και εκείνος απάντησε 'δεν με ενδιαφέρει η Formula 1, το κάνω γιατί η ομάδα του μάρκετινγκ λέει πως πρέπει να είμαι εκεί.' Ήταν πολύ στενάχωρο όλο αυτό.»

Μάλιστα, παραδέχθηκε πως μετανιώνει κάπως που δεν πήγε ποτέ στη Ferrari, όπως και για το γεγονός ότι δε συνεργάστηκε με δύο σπουδαίους οδηγούς:

«Συναισθηματικά, ως έναν βαθμό, ναι, μετανιώνω.

«Αλλά και με τον Fernando και τον Lewis ήθελα να δουλέψω, θα ήταν φανταστικό. Αλλά δεν έγινε ποτέ. Είναι κάποιες φορές και οι συγκυρίες, έτσι έχουν τα πράγματα.»