Adrian Newey: Αποχωρεί από τη Red Bull - Τα σενάρια για το επόμενο βήμα του


Ο Βρετανός σχεδιαστής και μηχανικός αναμένεται να αποχωρήσει από τη Red Bull στα τέλη του 2024, έχοντας περάσει εκεί τα τελευταία 18 χρόνια της καριέρας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mark Thompson - Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 25/4/2024

Ο Adrian Newey είναι ένας από τους ανθρώπους του χώρου της Formula 1 που έχουν παίξει δραματικό ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας του πρωταθλήματος. Έχει σχεδιάσει 12 πρωταθληματικά μονοθέσια στην πολυετή καριέρα του, καταφέρνοντας να κατακτήσει την κορυφή με 3 διαφορετικές ομάδες.

Ο επιτυχημένος σχεδιαστής, μηχανικός κι αεροδυναμιστής αναμένεται να αποχωρήσει από τη Red Bull στα τέλη της τρέχουσας σεζόν, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο τόσο στην ιστορία της ομάδας, όσο και στην καριέρα του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Auto Motor und Sport, ο λόγος πίσω από την αποχώρηση του Newey είναι οι εσωτερικές αναταράξεις που υπάρχουν στην ομάδα το τελευταίο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους τρυγμούς που δημιούργησε το saga της υπόθεσης Horner, ο οποίος βρισκόταν υπό διερεύνηση για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά, μετά από καταγγελία εργαζόμενης της Red Bull.

Η υπόθεση πήρε διαφορετικές διαστάσεις, όταν διέρρευσαν φωτογραφίες που φερόταν να έχει στείλει ο team principal στην κοπέλα, αφού προηγουμένως είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες. Η εργαζόμενη παραπέμφθηκε από την ομάδα, λίγες μέρες αργότερα, ενώ στο στόχαστρο μπήκε κι ο αγωνιστικός σύμβουλος, Helmut Marko, αφού φημολογούνταν ότι εκείνος είχε διαρρεύσει τις εικόνες σε μέλη του ειδικού Τύπου.

Το θέμα μπορεί να έχει καταλαγιάσει εδώ κι αρκετό καιρό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Newey δεν επιθυμεί να βρίσκεται πλέον σε αυτό το περιβάλλον.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Βρετανός βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει με τη Ferrari για το 2025, όμως γνωρίζουμε ότι έχει δεχτεί «ελκυστική προσφορά» κι από την Aston Martin, η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Fernando Alonso, που θα αγωνίζεται για εκείνη τουλάχιστον μέχρι το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Έχει «κλειδώσει» η μία θέση στην Audi - Δεν είναι ο Sainz

Perez ή Sainz; Πότε θα αποφασίσει η Red Bull για το 2025 - Η πρόταση «κλειδί» της Audi

F1: Αυτός είναι ο νέος χορηγός ονομασίας της Ferrari