Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η Mercedes


O CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, παραδέχτηκε πως το τωρινό σχεδιαστικό cοncept απέτυχε και πως η W14 θα αλλάξει ριζικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 4/3/2023

Οι πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς βρίσκουν τη Mercedes στις θέσεις 6 και 7, με τον George Russell πάνω από τον Lewis Hamilton, και συνολικά 7 δέκατα μακριά από την pole του Max Verstappen.

Για τον Toto Wolff, αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα το zero sidepod concept, δηλαδή ο σχεδιασμός με τα σχεδόν «ανύπαρκτα» πλαϊνά, να εγκαταλειφθεί.

«Δεν πιστεύω πως αυτό το πακέτο θα είναι τελικά ανταγωνιστικό,» είπε ο Αυστριακός.

«Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε τον χειμώνα, και πρέπει τώρα να ανασυγκροτηθούμε, να καθίσουμε μαζί με τους μηχανικούς, οι οποίοι δεν εμμένουν σε καμία στάση, δεν έχουμε ιερές αγελάδες, και να αποφασίσουμε τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουμε στην εξέλιξη του μονοθέσιου, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικούμε νίκες.

«Δεν είναι όπως πέρυσι που παλεύαμε για βάθρα και βελτιωνόμασταν. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες φέτος, αλλά είναι σημαντικό να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.»

Και συνέχισε:

«Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να πετύχουμε. Με αυτούς τους ανθρώπους κι αυτές τις υποδομές κατακτήσαμε οχτώ συνεχόμενους τίτλους, και κάναμε λάθος πέρυσι.

«Πιστέψαμε πως μπορούσαμε να το λύσουμε μένοντας στο ίδιο concept, αλλά αυτό δεν πέτυχε. Οπότε τώρα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση, για να δούμε τι μας λείπει.»