Danica Patrick: «Δεν είναι σημαντικό να έχουμε γυναίκα οδηγό στην F1»


Η Danica Patrick, με χρόνια εμπειρίας στους αγώνες στις ΗΠΑ, κατακρίνει τις κατηγορίες αγώνων αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς, βρίσκοντας αδιάφορο το αν θα βρεθεί ξανά γυναίκα οδηγός στο grid της F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: NASCAR MEDIA
  • 10/8/2023

Η Danica Patrick υπήρξε πρωτοπόρος στον χώρο των αγώνων, όντας η πρώτη γυναίκα οδηγός που κέρδισε αγώνα του IndyCar και που πήρε pole position στο NASCAR.

Πλέον έχει ρόλο αναλύτριας στο Sky Sports, καθώς και σχολιαστή στο πειραματικό παιδικό πρόγραμμα του καναλιού για τη Formula 1.

Όταν ρωτήθηκε στο Sky Sports F1 Podcast για το αν θέλει να δει μία γυναίκα οδηγό στο grid, η ίδια απάντησε:

«Λοιπόν, από τη μεριά σου υποθέτεις ότι το θέλω αυτό, υποθέτεις ότι είναι σημαντικό για μένα, αλλά δεν είναι.

«Έχω μια ενδιαφέρουσα στάση πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι αυτό που κάνει το άθλημα πραγματικά δημοφιλές είναι οι υπέροχοι αγώνες – μπορεί το μισό grid να αποτελείται από γυναίκα και να ακολουθεί τον πρώτο, και δεν θα είναι ενδιαφέρον να το παρακολουθεί κανείς.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε καλούς αγώνες, και αυτό είναι που έχουμε αυτές τις μέρες στη Formula 1. Εννοώ ότι σχεδόν ο,τιδήποτε άλλο πέρα από τον Max [Verstappen] έχει ενδιαφέρον, για το ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, πέμπτος εκείνο το Σαββατοκύριακο, και αυτό είναι που κάνει το σπορ πραγματικά ελκυστικό.

«Δεν θέλω να ασκήσω κριτική, αλλά έχω μια διαφορετική άποψη για τις κατηγορίες αποκλειστικά για γυναίκες. Θεωρώ ότι είναι μια χαρά, μπορούν να δώσουν την ευκαιρία σε μερικές οδηγούς που μπορεί να μην έχουν αλλιώς την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, αλλά στο τέλος της μέρας, θα πρέπει να αγωνιστούν και απέναντι σε άντρες.

«Απλώς πιστεύω ότι, το να κάνουμε τις κατάλληλες δοκιμές, να μπορούμε να δούμε αν μια γυναίκα οδηγός είναι αρκετά γρήγορη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίζουμε αν θα πρέπει να υπάρξει ένα επόμενο βήμα προς τα εμπρός».