Επίσημο: Η Andretti Global πήρε την έγκριση της FIA - Στη FOM το «μπαλάκι»


Η FIA έδωσε το πράσινο φως στην Andretti Global να εισέλθει στο grid της Formula 1, όμως τώρα τον τελευταίο λόγο έχουν οι ομάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Cadillac Pressroom
  • 2/10/2023

Η Andretti Global έμοιαζε εξ αρχής η επικρατέστερη ομάδα για να βρει μία θέση στο grid της Formula 1 το 2026, και αυτό πλέον ισχύει και στην πράξη.

Η FIA δέχτηκε την πρόταση της αμερικανικής ομάδας, η οποία τώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με τις ομάδες την είσοδό της στο πρωτάθλημα. Η αντίδρασή τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σθεναρή, καθώς οι περισσότερες έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη διεύρυνση του grid, ενώ και τα 200 εκ. δολάρια που πρέπει να καταβάλει η νέα ομάδα ενδεχομένως να μην είναι καν αρκετά τελικά.

«Η Andretti Formula Racing LLC ήταν η μόνη οντότητα που πληρούσε τα κριτήρια επιλογής που είχαν τεθεί από κάθε υλική άποψη», δήλωσε ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem.

«Συγχαίρω τον Michael Andretti και την ομάδα του για την εμπεριστατωμένη υποβολή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις υποψήφιες ομάδες για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

«Η διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος βασίζεται στη θετική αποδοχή των Κανονισμών Μονάδας Ισχύος F1 2026 της FIA μεταξύ των υφιστάμενων κατασκευαστών, που έχει επίσης προσελκύσει περαιτέρω δέσμευση από την Audi, τη Honda και τη Ford και το ενδιαφέρον από την Porsche και τη General Motors.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας της FIA που συμμετείχαν στη διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις άοκνες προσπάθειές τους να διασφαλίσουν μια επιμελή αξιολόγηση όλων των αιτήσεων που ελήφθησαν».