FIA: Κοινή ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης(ECU)το 2008


Η παγκόσμια ομοσπονδία αγώνων αυτοκινήτου (FIA)εκτός από τον ίδιο σχεδιασμό των κινητήρων που δεν θα επιτρέπεται να αλλάζει από το 2008 μέχρι και το 2011 αλλά και την μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου σύμφωνα με τον Μαξ Μόσλεϊ αποβλέπεικαι στη θέσπιση κανονισμού όπου όλα τα μονοθέσια θα έχουν κοινή κεντρική ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης.
  • 23/2/2006
Η παγκόσμια ομοσπονδία αγώνων αυτοκινήτου (FIA)εκτός από τον ίδιο σχεδιασμό των κινητήρων που δεν θα επιτρέπεται να αλλάζει από το 2008 μέχρι και το 2011 αλλά και την μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου σύμφωνα με τον Μαξ Μόσλεϊ αποβλέπει και στη θέσπιση κανονισμού όπου όλα τα μονοθέσια θα έχουν κοινή κεντρική ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης. Η ECU όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται είναι το «μυαλό» του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και όλων των συστημάτων των μονοθεσίων.
«Θα μπει ένα όριο στο ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να ξοδεύονται για την τεχνολογία. Οι κατασκευαστές το μισούν αυτό, αλλά θα είναι ένας κανονισμός για όλους και θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του 2008.

Βασίλης Χειλάκης