GP Γαλλίας - FP3: Ταχύτατος ο Verstappen με μεγάλη διαφορά


Ο Max Verstappen κυριάρχησε στο τελευταίο session ελεύθερων δοκιμών στο Γαλλικό Grand Prix, όντας 0,7 δλ. ταχύτερος του ανταγωνισμού.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/6/2021

Η τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών έγινε σε σημαντικά διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με την Παρασκευή, αφού η θερμοκρασία στο οδόστρωμα δεν ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, μετά τους 50 που έφτασε στο FP2.

Μετά από αρκετά λεπτά απραξίας στην πίστα, είδαμε και τους πρώτους γύρους στο session.

Ο λόγος που οι ομάδες δεν ήθελαν να βγάλουν νωρίς τους οδηγούς τους στην πίστα, ήταν για να μπορέσουν να φυλάξουν σετ της μέσης γόμας. Αυτό το ελαστικό θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στο Q2, αφού είναι προς το συμφέρον των πιο δυνατών συνδυασμών να καταταγούν στην πρώτη δεκάδα με αυτή τη γόμα, κι όχι τη μαλακή.

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος της διαδικασίας, με μνημειώδη διαφορά 7 δεκάτων του δευτερολέπτων από τον Valtteri Bottas, ενώ ο Carlos Sainz έδειξε την ταχύτητα της Ferrari έναντι του ανταγωνισμού στο midfield με την τρίτη θέση.

Η έτερη Mercedes του Lewis Hamilton έμεινε στην 5η θέση, με τον Βρετανό να εξακολουθεί να δυσκολεύεται να βρει ισορροπία με την W12.

Στη μάχη του midfield, οι Alpine παρέμειναν γρήγορες, με τους Alonso κι Ocon στο 7-8, πίσω από τη σαφώς βελτιωμένη McLaren του Lando Norris.

Τη δεκάδα έκλεισε ο teammate του Βρετανού, Daniel Ricciardo, αφήνοντας εκτός αυτής τον Charles Leclerc.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: