GP Ουγγαρίας. Νίκη του Hamilton και της στρατηγικής


Με μία κίνηση-ματ σε επίπεδο τακτικής ο ομάδα της Mercedes κατάφερε να δώσει μια ακόμα νίκη στον Ηamilton σε έναν αγώνα που έδειχνε χαμένος.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/8/2019
 
Σε έναν αγώνα που έδειχνε χαμένος για την Mercedes μία κίνηση στρατηγικής άλλαξε τα πάντα. Ο Hamilton 20 γύρους πριν την καρό σημαία μπήκε αιφνιδιαστικά και άλλαξε ελαστικά, αποκτώντας ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του Verstappen που έδειχνε μέχρι εκείνη την στιγμή αδύνατον να χάσει έναν σίγουρο αγώνα.
 
Τελικά η παράδοξη εκ πρώτης όψεως απόφαση της ομάδας αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο Hamilton μάζεψε όλη την διαφορά και τελικά τρεις γύρους από το τέλος πέρασε στην πρώτη θέση, για 8η φορά φέτος.
 
Ο νεαρός Ολλανδός της Red Bull τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κάνοντας έναν ιδιαίτερα δυνατό αγώνα, παίζοντας στα ίσια με την Mercedes και χάνοντας όχι τόσο από τις ικανότητες του Hamilton όσο από την τακτική της Mercedes. Στο τέλος κατάφερε να πάρει τον ταχύτερο γύρο και τον έξτρα πόντο που δίνει στην βαθμολογία.
 
Στις δύο πιο πίσω θέσεις βρέθηκαν οι δύο Ferrari με Vettel και Leclerc που έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δεν έχουν την ικανότητα να σταθούν απέναντι όχι μόνο στην Μercedes αλλά και πλέον στην Red Bull. 
 
Tην δεκάδα έκλεισαν οι Sainz με McLaren, Gasly με Red Bull, Raikkonen με Alfa Romeo, Bottas με Mercedes, Norris με McLaren και Albon με Toro Rosso.