GP Σαουδικής Αραβίας: Με σκωληκοειδίτιδα ο Carlos Sainz – Ποιος τον αντικαθιστά


Ο Ισπανός πιλότος θα χρειαστεί άμεσα επέμβαση, κι έτσι δε θα συνεχίσει το GP Σαουδικής Αραβίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 8/3/2024

Ο Carlos Sainz διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα λίγες ώρες πριν την έναρξη του FP3, με τη Ferrari να ανακοινώνει ότι ο Ισπανός δε θα συνεχίσει τα αγωνιστικά του καθήκοντα για το υπόλοιπο του GP Σαουδικής Αραβίας, αφού θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Πριν μερικές μέρες, η ομάδα είχε κάνει γνωστό ότι ο ίδιος αντιμετώπιζε μία ίωση με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, η οποία τον ταλαιπωρούσε μέχρι και στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Αποδείχτηκε τελικά ότι το ζήτημα ήταν πιο σοβαρό κι ότι θα χρειαστεί εγχείρηση αφαίρεσης της σκωληκοειδούς απόφυσης.

Τη θέση του για τη συνέχεια θα πάρει ο Oliver Bearman, ο οποίος αγωνίζεται με την Prema Racing στο πρωτάθλημα της Formula 2 κι είναι μέρος του Ferrari Driver Academy, όπως κι αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας. Σύμφωνα με τη Ferrari, ως αποτέλεσμα, ο Βρετανός δε θα βρεθεί στο grid της F2 σε κανέναν από τους επερχόμενους αγώνες του τριημέρου.

Η ανακοίνωση της Ferrari γράφει: «Ο Carlos Sainz διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα χρειαστεί επέμβαση.

«Από το FP3 και για το υπόλοιπο αυτού του τριημέρου, θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό οδηγό Oliver Bearman. Ο Oliver επομένως δε θα λάβει μέρος σε αυτόν τον γύρο του πρωταθλήματος F2.

«Η οικογένεια της Ferrari εύχεται στον Carlos ταχεία ανάρρωση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner