GP Σιγκαπούρης: Νίκη Perez με ερωτηματικό, στον επεισοδιακό αγώνα της Marina Bay


O Sergio Perez κέρδισε στη Σιγκαπούρη, αλλά θα πρέπει να δει τους αγωνοδίκες για πιθανή παραβίαση κανονισμού, που ίσως του στερήσει και την πρωτιά. Στο βάθρο οι Leclerc-Sainz, λάθη από τους Hamilton και Verstappen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 2/10/2022

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε λίγο πριν την αρχικώς προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης του αγώνα, στις 15:00 Ελλάδας, έφερε τελικά την καθυστέρησή του κατά 65 ολόκληρα λεπτά, καθώς τα μονοθέσια παρατάχθηκαν και έφυγαν από το grid στις 16:05, με την πίστα πλέον σχεδόν στεγνή, αλλά τη χρήση της ενδιάμεσης γόμας επιβεβλημένη.

Στην εκκίνηση, ο Perez πήρε τα ηνία του αγώνα από τον Leclerc, με τον Sainz να περνά τον Hamilton για την 3η θέση, την ώρα που ο Vettel κέρδισε 5 θέσεις για να έρθει 8ος.

Ο Verstappen ακολούθησε την αντίστροφη πορεία, πέφτοντας 12ος, έχοντας κακή εκκίνηση και μπλέκοντας σε μάχες με οδηγούς του midfield. Ο Ολλανδός, πάντως, μπόρεσε να μπει ξανά στη δεκάδα μέσα σε 4 γύρους.

Ο teammate του μπροστά άνοιγε τη διαφορά από τον Sainz, καθώς ο Leclerc έμενε σταθερά στο δευτερόλεπτο μακριά του, ώστε να έχει την ευκαιρία να ανακτήσει την πρωτοπορία.

Ο Verstappen είχε φτάσει πια 9ος, κολλημένος πίσω από τον Vettel, ψάχνοντας χώρο να κάνει την κίνησή του για να περάσει τον 4κις πρωταθλητή.

Στον 7ο γύρο, ο Zhou εγκατάλειψε, αφήνοντας το μονοθέσιό του στην έξοδο της Στροφής 5, αφού ο Latifi έκλεισε προς το μέρος του, σχεδόν σαν να μην τον είδε, με αποτέλεσμα ο Κινέζος να εγκαταλείψει, κι ο Καναδός να έχει κλατάρισμα, επιστρέφοντας αργά στα pits.

Αυτό το συμβάν έφερε στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στον 8ο γύρο, συνεχίζοντας το σερί εμφανίσεων του SC σε κάθε αγώνα στη Marina Bay.

Με τις διαφορές να εκμηδενίζονται, οδηγοί όπως ο Verstappen κι ο Russell, στις θέσεις 9 και 16 αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία τους να κερδίσουν σημαντικό έδαφος με την επανεκκίνηση.

Αυτή ήρθε με το τέλος του 10ου γύρου, με μόνο τον Verstappen να κάνει τελικώς το προσπέρασμα επί του Vettel, στα φρένα για την Στροφή 5.

Λίγο μετά, στη Στροφή 13, ήρθε και το προσπέρασμα στον Gasly με έπαθλο την 7η θέση.

Μετά τον 15ο γύρο, άρχισε να γίνεται συζήτηση για το πότε θα ήταν το κατάλληλο σημείο για αλλαγή από τα ενδιάμεσα στα σλικ ελαστικά, καθώς η πίστα στέγνωνε πιο γρήγορα και είχε επέλθει στασιμότητα στα της κατάταξης, καθώς δεν είχε γίνει κανένα προσπέρασμα μετά τα δύο του Verstappen.

Ο Perez κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του πλέον των 2 δευτερολέπτων από τον Leclerc, ενώ πίσω ο Alonso κατάφερνε να κρατά πίσω του τον Verstappen για την 6η θέση.

Κι εκείνη τη στιγμή, στον 21ο γύρο, ο Alonso εγκατέλειψε με θέμα στον κινητήρα, προβιβάζοντας όλους όσους ήταν πίσω του κατά μία θέση, και θέτοντας σε ισχύ το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Ο Russell πήρε την ευκαιρία και μαζί το ρίσκο να περάσει στα σλικ ελαστικά πρώτος, βάζοντας τη μέση γόμα, λέγοντας πως δεν είχε πρόσφυση. Γρήγορα φάνηκε πως αυτή η επιλογή ήταν λανθασμένη, με τις συνθήκες ως είχαν τότε.

Η πράσινη σημαία κυμάτισε ξανά στον 23ο γύρο.

Στον 26ο γύρο, όμως, ο Albon έκανε λάθος στη Στροφή 7, κι έμεινε εκεί για λίγο, προτού κάνει όπισθεν και πάει προς τα pits χωρίς εμπρός πτέρυγα και με κλαταρισμένο ελαστικό, εγκαταλείποντας νωρίς.

Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας τέθηκε εκ νέου σε ισχύ για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια, για λίγα δευτερόλεπτα, προτού κυματίσει ξανά η πράσινη σημαία.

Ο Verstappen είχε πια φτάσει στο… κιβώτιο ταχυτήτων του Norris, για την 5η θέση.

Δύο γύρους μετά, ήταν η σειρά του Ocon να εγκαταλείψει, αφήνοντας το μονοθέσιο στη Στροφή 13, με την Alpine να έχει διπλό DNF.

Το εν λόγω συμβάν έφερε ξανά το VSC, μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο, με τη δράση να συνεχίζεται στον 30ο γύρο.

Στον 33ο γύρο, ο Hamilton έκανε λάθος και βρέθηκε στις μπαριέρες, ευτυχώς για τον ίδιο όχι με μεγάλη ταχύτητα, καθώς έκανε όπισθεν και συνέχισε χωρίς ζημιές, αλλά μείον μία θέση, πέφτοντας 5ος πίσω από τον Norris, και ακριβώς μπροστά από τον Verstappen.

Δύο γύρους μετά, ο Leclerc έκανε τη μετάβαση στη μέση γόμα, πέφτοντας 3ος, με τους Perez και Sainz να συνεχίζουν. 

Στα pits μπήκε κι ο Hamilton για να αλλάξει πτέρυγα και να βάλει τη μέση γόμα, επιστρέφοντας στην πίστα στην 9η θέση. 

Έναν γύρο μετά έκανε το δικό του stop κι ο Perez, κρατώντας την πρωτοπορία του αγώνα χάρη στο αργό pit stop του Leclerc (πάνω από 5 δευτερόλεπτα) και το κακό outlap που είχε ο Μονεγάσκος. 

Την ίδια ώρα, ο Tsunoda βρέθηκε στο Armco στη Στροφή 10, με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να τίθεται σε ισχύ για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο και να αποκαταστηθούν οι ζημιές στις μπαριέρες.

Όσοι δεν είχαν μπει για σλικ ελαστικά επωφελήθηκαν από αυτήν την κατάσταση, όπως ήταν οι Norris και Ricciardo, που μπήκαν στα pits όντας στην 3η και την 5η θέση, και βγήκαν στις θέσεις 4 και 6. Ανάμεσά τους ο Verstappen.

Κάπως έτσι, στην επανεκκίνηση όλοι είχαν πια σλικ ελαστικά, στον 39ο γύρο.

Ο Verstappen είχε τρομακτικό μπλοκάρισμα των εμπρός τροχών στη Στροφή 7, στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Norris, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και να πέσει 8ος, μπροστά από τον Hamilton. 

Αμέσως μετά, μπήκε στα pits έχοντας δύο τεράστια flat spots στα ελαστικά του, πέφτοντας τελευταίος.

Παράλληλα, ο Russell είχε κλατάρισμα κι έπεσε εκείνος τελευταίος, μετά από μάχη και μικρή επαφή με τον Schumacher.

Μπροστά, ο Perez είχε μπει σε μπελάδες εις διπλούν: ο Leclerc τον είχε φτάσει και τον καταδίωκε για την πρωτοπορία, ενώ οι αγωνοδίκες εξετάζουν αν απομακρύνθηκε υπέρ το δέον από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας προτού αυτό σβήσει τα φώτα του.

Και με το DRS να ενεργοποιείται στον 43ο γύρο, άρχισε το πράγμα να δυσκολεύει αρκετά για τον Μεξικανό, που είχε θέμα και με τη συμπεριφορά του κινητήρα, τόσο κατά την επιτάχυνση, όσο και κατά την πέδηση. 

Ο ίδιος, όμως, μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, κρατώντας τον οδηγό της Ferrari πίσω του, την ώρα που ο Norris δεν έφτασε ποτέ αρκετά κοντά στον Sainz για να τον πιέσει.

Έτσι, ο Sergio Perez πανηγύρισε τη νίκη στους δρόμους της Σιγκαπούρης, αν και πρέπει να πάει στο δωμάτιο των αγωνοδικών, με τις δύο Ferrari στο βάθρο και τις McLaren στο 4-5.

Πίσω, ο Vettel, Hamilton και Verstappen είχαν μάχη για την 7η θέση, με τον Verstappen να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Hamilton που πάτησε σε βρεγμένο σημείο της πίστας για να περάσει 8ος, ενώ στον τελευταίο γύρο πέρασε και τον Vettel για την 7η θέση.