Η Williams στηρίζει τον Sargeant, παρά την πρόταση Schumacher


Ο επικεφαλής της Williams, James Vowles, θέλει να διατηρήσει τον Logan Sargeant στην ομάδα και το 2024, έχοντας θέσει σαφείς στόχους στον Αμερικανό οδηγό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: WILLIAMS RACING
  • 29/9/2023

Ο Logan Sargeant προβιβάστηκε φέτος από τη Formula 2 στην F1 όντας μέλος της Williams, για να γίνει ο πρώτος Αμερικανός οδηγός με πλήρη σεζόν στο σπορ από το 2005.

Ο ίδιος, όμως, έχει κάνει αρκετά λάθη κι έχει χάσει ευκαιρίες για βαθμούς, την ώρα που ο Alex Albon έχει 21 και κρατά ψηλά την ομάδα στην κατάταξη.

Ακόμα κι έτσι, ο James Vowles, που φέτος ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στην ομάδα του Grove, στηρίζει την επιλογή του και θέλει να τον δει να συνεχίζει σε αυτήν το 2024, εφόσον πετύχει κάποιους σαφείς στόχους:

«Ο Logan έχει πολύ ξεκάθαρους στόχους που πρέπει να πετύχει πριν από το τέλος της σεζόν και συνεργαζόμαστε συνεχώς μαζί του.

«Αυτό είναι το σημαντικό σημείο: δουλεύουμε μαζί του. Θέλουμε να πετύχει και τον θέλουμε στο μονοθέσιο του χρόνου. Αυτό μας αφορά εξίσου.

«Πήραμε κάποιον κατευθείαν από τη Formula 2 χωρίς σημαντικές δοκιμές, βάλαμε μιάμιση μέρα στο Μπαχρέιν με αυτό το μονοθέσιο και μετά του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε μια σεζόν που ήταν τρομερά προκλητική για τους rookie.»

Όλα αυτά, ενώ η Mercedes έχει ήδη προτείνει τον Mick Schumacher για την θέση δίπλα στον Albon ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που ο Vowles έχει αρνηθεί.