Κατά του ορίου στους μισθούς των οδηγών ο Fernando Alonso


Ο Fernando Alonso είναι αντίθετος με την ιδέα να μπει όριο στις χρηματικές απολαβές των οδηγών της Formula 1, κι εξηγεί το γιατί.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/6/2022

Στο πλαίσιο του συνολικού budget cap στις ομάδες της F1, που εισήχθη το 2021 και για το 2022 έχει τεθεί στα 140 εκ. δολάρια, έχει συζητηθεί αρκετά ανά τα χρόνια η εισαγωγή ορίου και στις απολαβές των οδηγών.

Η τελευταία τέτοια συζήτηση έγινε το 2020, ενώ το θέμα έχει επιστρέψει στο προσκήνιο τώρα με την αύξηση των εξόδων και τον πληθωρισμό που επηρεάζει τις ομάδες και ίσως τις φέρει στο όριο των προϋπολογισμών τους.

Μιλώντας στο πλαίσιο του GP Μονακό, ο δύο φορές πρωταθλητής Fernando Alonso εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτήν την πρόταση:

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται.

«Δεν αφορούσε ποτέ τους οδηγούς αυτό το θέμα, και πιστεύω πως πλέον το σπορ μας χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο για την προώθησή του. Κάνουμε όλο και περισσότερα events και είμαστε σε επαφή με τους θεατές.

«Μας ζητάνε όλο και περισσότερα, και τελικά επωφελούνται εκείνοι. Οπότε πρέπει να μείνουμε εκτός ορίου στους προϋπολογισμούς. Είναι πολύ περίπλοκο.»