Κι όμως, ο Schumacher μπορεί να φύγει από τη Ferrari!


Η πρώτη σεζόν του Mick Schumacher στη Formula 1 εξελίσσεται κάθε άλλο παρά ιδανικά για τον γιό του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ο οποίος δεν διαθέτει ανταγωνιστικό μονοθέσιο και παλεύει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/7/2021

Μολαταύτα ο Schumacher έχει ήδη δείξει ότι είναι φτιαγμένος για πολύ μεγαλύτερα πράγματα απ’ αυτά που μπορεί να του προσφέρει η (φετινή) Haas.

Δεν είναι μόνον ότι κερδίζει συνεχώς και συνήθως κατά κράτος τον teammate του, Nikita Mazepin, όσο ότι όποτε του δίνεται η ευκαιρία κινείται ταχύτερα και από τον Nicholas Latifi.

Ναι, ούτε η Williams είναι στα… καλύτερά της, όμως από τη στιγμή που ο George Russell με ίδιο μονοθέσιο με αυτό του Καναδού μπαίνει στη δεκάδα των κατατακτήριων, γίνεται αντιληπτό πως η βρετανική ομάδα σίγουρα είναι καλύτερη από τη Haas.

Μάλιστα ήδη στα αυτιά του Mick και της μάνατζέρ του, Sabine Kehm, φτάνουν ψίθυροι αναφορικά με το μέλλον του νεαρού πιλότου στη Formula 1. Η Alfa Romeo φαντάζει ως η προφανής επιλογή για τον Mick το 2022, ειδικά εάν αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Kimi Raikkonen.

Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η kehm έχει ήδη ανοίξει διάλογο και με άλλες ομάδες, εκτός της επιρροής της Ferrari, οι οποίες δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Mick.

Βέβαια ο γερμανός έχει συμβόλαιο με τη Ferrari Academy, όμως με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz στην πρώτη ομάδα, φαντάζει ως μακρινό όνειρο –τουλάχιστον στην παρούσα φάση- μια συνεργασία με τη «σκουντερία».

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά, αν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες τούτη τη στιγμή τις συγκεντρώνει το σενάριο της συνεργασίας Schumacher – Alfa Romeo το 2022.