Ξεκαθάρισε το μέλλον του Helmut Marko στη Red Bull


Ο πολύπειρος σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν εγκαταλείπει  εύκολα το πόστο του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 5/1/2024

Ο Helmut Marko αποτελεί μία από τις πιο γνώριμες φυσιογνωμίες στη Formula 1, όντας σύμβουλος της Red Bull Racing από την πρώτη μέρα κιόλας, το 2005.

Το συμβόλαιο του Αυστριακού, που ήταν φίλος του ιδρυτή και συνιδιοκτήτη της RB, Dietrich Mateschitz, έληγε στο τέλος του 2024, όμως το ιταλικό Μέσο formu1a.uno αναφέρει πως έχει ήδη ανανεωθεί για ακόμα τρία χρόνια.

Ο Marko είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φυσιογνωμίες στο paddock. Θεωρείται δικαίως ο άνθρωπος που έχει εντοπίσει κορυφαία ταλέντα και μετέπειτα πρωταθλητές στη Formula 1, όπως o Sebastian Vettel και ο Max Verstappen, ενώ ηγείται του προγράμματος της ακαδημίας των νέων οδηγών του οργανισμού ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν και εγκαθιδρύθηκε.

«Όλα πάνε όπως έχουμε σχεδιάσει... Κάνω τη δουλειά μου στη Red Bull Racing, και την απολαμβάνω,» δήλωσε στο αυστριακό Μέσο oe24 στα τέλη του 2023.

Αυτό δεν ήταν δεδομένο πριν μερικούς μήνες. Ο θάνατος του Mateschitz το φθινόπωρο του 2022 έφερε αναδιοργανώσεις σε διοικητικό επίπεδο, με τον ρόλο του CEO της εταιρείας να σπάει σε τρεις τομείς, με τα αθλητικά projects του αυστριακού ενεργειακού ποτού να περνάνε στα χέρια του Oliver Mintzlaff, που σε πρώτο χρόνο δεν είχε καλές σχέσεις με τον Marko.

Επιπλέον, η αποτυχία της πρόσληψης του Nyck de Vries στο πρώτο μισό του 2023 βάρυνε αρκετά στα χέρια του 80χρονου συμβούλου, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να χάσει την θέση του.

Πηγή: formu1a.uno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τον Perez εξαρτάται αν θα είναι στη Red Bull το 2025

McLaren για Red Bull-AlphaTauri: Δεν θα έπρεπε δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη