Λεπτομέρειες για το ατύχημα του Schumi


«Δεν ήταν η ταχύτητα το θέμα», λέει ο εισαγγελέας που ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

  • 8/1/2014

Η περιοχή όπου o Michael Schumacher τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο χειμερινό θέρετρο Meribel, την Κυριακή 29/12, πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς σήμανσης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 8/1 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας της Albertville, Patrick Quincy, παρουσιάζοντας τα αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος.

«Υπάρχουν γαλλικοί κανονισμοί που ορίζουν ζητήματα ασφαλείας, σηματοδότησης, οροθεσίας... Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι αυτοί οι κανονισμοί δεν παραβιάστηκαν», δήλωσε ο εισαγγελέας που πρόσθεσε πως ο Schumi «επέλεξε εν γνώσει του» να κάνει σκι στη ζώνη εκτός πίστας που βρίσκεται ανάμεσα στις οριοθετημένες, σηματοδοτημένες πίστες.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείo έχει να κάνει με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο Schumacher μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος. «Η ταχύτητά του δεν αποτελεί στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Quincy.

Αναφερόμενος στο φιλμ διάρκειας περίπου 2 λεπτών που κατέγραψε η κάμερα που έφερε στο κράνος του ο Schumi κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, o εισαγγελέας διευκρίνισε πως «...δεν τον βλέπουμε να σπεύδει σε βοήθεια οποιουδήποτε. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην έρευνα που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, o Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα για να βοηθήσει την κόρη ενός φίλου του που είχε πέσει.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, Stephane Bozon, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο 45χρονος Γερμανός δεν παρουσίασαν πρόβλημα και άρα δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

«Προφανώς και είναι πολύ καλός σκιέρ αλλά ένα από τα πέδιλα χτύπησε σε βράχο που βρισκόταν εκτός πίστας. Ο βράχος που χτύπησε βρισκόταν 8 μέτρα εκτός πίστας. Η θέση του (Schumacher) μετά την πτώση του ήταν 9 μέτρα από την πίστα. Tα πέδιλα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν ήταν αυτά η αιτία του ατυχήματος. Παρ' όλα αυτά στο κάτω μέρος τους υπάρχουν χτυπήματα που αποδεικνύουν ότι όντος χτύπησε πάνω σε βράχο», είπε ο διοικητής της χωροφυλακής.

Η σύζυγος του Schumacher, Corinna, ζήτησε την Τρίτη 7/1 από τα ΜΜΕ να φύγουν από την κλινική της Grenoble, στην οποία νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου ο σύζυγός της, καλώντας τους δημοσιογράφους να αφήσουν τους γιατρούς «...να κάνουν την δουλειά τους απερίσπαστοι». Η κατάσταση του 45χρονου 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά κρίσιμη.