Ο Dr. Helmut Marko αποκαλύπτει το μεγάλο «μυστικό» του Max Verstappen


Ο Dr. Helmut Marko είναι ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις του… μαθητή του, Max Verstappen. Ήταν αυτός που τόλμησε να βάλει τον μόλις 18χρονο τότε Verstappen στη Red Bull το 2016 αντί του απογοητευτικού Daniil Kvyat.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/7/2021

Αν και ο Marko αντιμετώπισε πολλές επικρίσεις, η απόφασή του αποδείχθηκε σωστή. Μετά το γκραν πρι της Στυρίας, ο Marko ήταν λοιπόν περήφανος που ανέβηκε στο βάθρο μαζί με τον Ολλανδό για να γιορτάσουν τη νίκη του.

Στην ιστοσελίδα της Red Bull ο Marko μίλησε με τον αθλητή του αλπικού σκι Marcel Hirscher. Ο τελευταίος είναι στην πραγματικότητα φανατικός του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είναι επίσης κατά το ήμισυ Ολλανδός, αν και πάντα έπαιζε για την Αυστρία κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων.

Ο Dr. Marko λέει στον Hirscher το μυστικό πίσω από την επιτυχία του Verstappen. «Κάθε ομάδα μπορεί να καθορίσει τη θερμοκρασία των ελαστικών χρησιμοποιώντας τις κουβέρτες ελαστικών στο γκαράζ, αλλά ο Max μπορεί να το κάνει αυτό με το στυλ οδήγησής του. Αν του ζητηθεί από τον μηχανικό αγώνων να ψύξει το πίσω ελαστικό του κατά πέντε βαθμούς, μπορεί να το κάνει».

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing είναι σίγουρος για τον δεύτερο αγώνα στην Αυστρία: «Η νίκη μας στη Στυρία φαινόταν σχετικά εύκολη, και ήταν. Ο Max Verstappen δεν χρειάστηκε ποτέ να πιέσει τα όρια στο Spielberg και μπόρεσε να βγει από το μονοθέσιο χωρίς ιδρώτα. Έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει σε όλες τις πίστες».

Η επιτυχία της Red Bull Racing φαίνεται να ενθουσιάζει τους πάντες στην ομάδα, αλλά ο Marko ξέρει τι χρειάζεται. «Το επίτευγμα του Max κοστίζει πολλά χρήματα, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο Max είναι ένας πεισματάρης Ολλανδός που δεν νοιάζεται για τα κερμπ», είπε χαριτολογώντας ο Marko.