Ο Felipe Massa προχωρά με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος του 2008 στα δικαστήρια


Ο Felipe Massa απέστειλε επιστολή σε FIA και F1 για τις επόμενες κινήσεις του στην προσπάθεια να διεκδικήσει δια της νομικής οδού τον τίτλο του 2008.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/8/2023

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Felipe Massa είχε κάνει γνωστή την θέλησή του να διεκδικήσει τον τίτλο του 2008 στα δικαστήρια

Ο Βραζιλιάνος, που έχασε το πρωτάθλημα από τον Lewis Hamilton για έναν βαθμό, κινήθηκε μετά από συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της F1, Bernie Ecclestone, ο οποίος ανέφερε ότι το σπορ γνώριζε για το σκάνδαλο 'Crashgate' του GP Σιγκαπούρης εκείνης της χρονιάς αρκετά νωρίς ώστε να λάβει μέτρα και να μην αφήσει τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος ως είχαν.

Αντ' αυτού, οι έρευνες έγιναν το 2009, που οδήγησαν σε ποινές και αποκλεισμούς διαφόρων ατόμων εμπλεκομένων στο γεγονός, χωρίς όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα.

O Massa έχει πλέον συγκροτήσει μία ομάδα δικηγόρων που έχει στείλει επιστολή προς τη FIA και τη FOM, αναφέροντας αναλυτικά τις λεπτομέρειες της πλευράς του πρώην οδηγού, όπως θα τις εκθέσει ενώπιον της έδρας.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο Massa δηλώνει «θύμα συνομωσίας», καθώς τονίζει πως οι δύο πλευρές δεν έκαναν τίποτα για τα συμβάντα στη Marina Bay, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τι είχε γίνει.

«Με απλά λόγια, ο κ. Massa είναι ο νόμιμος Πρωταθλητής Οδηγών του 2008 και η F1 και η FIA αγνόησαν σκόπιμα την ανάρμοστη συμπεριφορά που του στέρησε από αυτόν τον τίτλο», αναφέρει η επιστολή.

«Ο κ. Massa δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσει πλήρως τις απώλειές του σε αυτό το στάδιο, αλλά εκτιμά ότι είναι πιθανό να υπερβαίνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό δεν καλύπτει τις σοβαρές ηθικές απώλειες και ζημίες φήμης που υπέστη ο κ. Massa.»

Αν δεν υπάρξει κάποια κίνηση από τις FIA και F1 μέσα σε δύο εβδομάδες, τότε οι δικηγόροι του πάλαι ποτέ οδηγού της Ferrari θα κινήσουν νομικές διαδικασίες.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο Ecclestone, μιλώντας στο Reuters, τόνισε πως δεν θυμάται να έδωσε καν την επίμαχη συνέντευξη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Εφόσον το ζήτημα πάει δικαστικώς, ο Massa θα πρέπει να κινηθεί μέσω του Διεθνούς Εφετείου, όπως ορίζεται από τη FIA, αν και μπορεί να κοιτάξει την περίπτωση να προσφύγει στο CAS, αν και δεν έχει δικαιδοσία επί της FIA στο εν λόγω θέμα.