Ο Hakkinen παρομοιάζει τον Verstappen με έναν άλλο σπουδαίο πρωταθλητή - Πώς το εξηγεί


Ο Mika Hakkinen βλέπει στον Max Verstappen χαρακτηριστικά και στοιχεία από έναν οδηγό που γνωρίζει κι ο ίδιος πολύ καλά.

  • ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 8/8/2023

Ο Mika Hakkinen αγωνίστηκε στη Formula 1 την περίοδο που στο grid βρισκόταν κι ο Michael Schumacher, με τους δύο οδηγούς να μάχονται για πρωταθλήματα την τριετία 1998-2000.

Ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει τον Γερμανό δύο φορές, στις μάχες Ferrari-McLaren που καθήλωναν το κοινό πριν δύο δεκαετίες.

Τώρα πια, από την θέση του σχολιαστή, ο Hakkinen αναγνωρίζει στον Max Verstappen στοιχεία που του θυμίζουν τον 7κις πρωταθλητή.

«Ο Michael ήταν ένας σπουδαίος, τρελός οδηγός,» δήλωσε ο Φινλανδός στο RacingNews365.com.

«Η αφοσίωσή του στο σπορ, στους αγώνες, ήταν όλη του η ζωή. Δεν ήταν απλά μία δουλειά, ούτε ένα χόμπι. Ήταν η ζωή του, κι αυτό βλέπω και στον Max, ότι είναι η ζωή του όλη.»

Ο πάλαι ποτέ μεγάλος αντίπαλος του Schumacher εξήγησε γιατί κατά τη δική του κρίση ο Verstappen βρίσκεται στο επίπεδο που βρίσκεται φέτος:

«Απολαμβάνει αυτό που κάνει. Όταν δεν οδηγεί, βρίσκεται στον προσομοιωτή, και εξελίσσει τον εαυτό του.

«Δεν είναι όπως θες να μάθεις μία νέα γραμμή ή να φρενάρεις πιο αργά. Είναι η διαδικασία του να εξελίσσεις τον εαυτό σου να γίνει καλύτερος οδηγός, να έχεις μεγαλύτερη πειθαρχία, να μαθαίνεις πράγματα για σένα ώστε να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος.

«Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με σκληρή προπόνηση και δίψα για νίκη.»