Ο κινητήρας Cosworth πήγε πάνω από 20.000 στροφές!


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autosport.com έγινε γνωστό ότι ο νέος κινητήρας της Cosworth ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα της Williams έγινε ο πρώτος V8 που έσπασε το φράγμα των 20.000 στροφών αυτή την εβδομάδα στις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούνται στην ισπανική πίστα Χερέθ
  • 12/12/2005
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autosport.com έγινε γνωστό ότι ο νέος κινητήρας της Cosworth ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα της Williams έγινε ο πρώτος V8 που έσπασε το φράγμα των 20.000 στροφών αυτή την εβδομάδα στις δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποιούνται στην ισπανική πίστα Χερέθ. Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός κινητήρας που έχει αγγίξει τις 20.000 στροφές λειτουργίας ήταν αυτός της BMW και συγκεκριμένα στην Μόντσα πριν μερικά χρόνια.
Ο επικεφαλής της Cosworth Άλεξ Χίτζινγκερ αναφερόμενος στην νέα επίδοση ρεκόρ τόνισε ότι: «Έπρεπε να ετοιμαστούμε για να ξεπεράσουμε και το 2006 τις 20.000 στροφές λειτουργίας του κινητήρα κάτι το οποίο ήταν και η επιδίωξή μας. Δεν σκοπεύουμε να τρέξουμε τον κινητήρα στις 20.000 στροφές σαν δεδομένο στοιχείο λειτουργίας, αλλά θα είναι διαθέσιμος για εμάς. Η Williams μπορεί να κερδίσει με εμάς και το θέλουμε και εμείς μ’ αυτούς.
Δεν ήμασταν σ’ αυτή την δυνατή θέση με την ομάδα, αφού η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν με την Benetton το 1994».

Βασίλης Χειλάκης