Ο Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Mercedes W02 του Michael στο Goodwood


Ο Mick Schumacher και η Mercedes θα βρεθούν στο Goodwood Festival of Speed με την W02, το μονοθέσιο του πατέρα του, Michael, από το 2011.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 23/6/2023

Το Goodwood Festival of Speed προσελκύει κάθε χρόνο τεράστια εργοστάσια και φυσικά τις αγωνιστικές τους ομάδες, με τη Mercedes να μην αποτελεί εξαίρεση.

Η ομάδα της γερμανικής φίρμας στη Formula 1 θα δώσει το «παρόν» στο φημισμένο event, το τριήμερο 14-16 Ιουλίου, με δύο οδηγούς και δύο μονοθέσια.

Πρώτα, ο Mick Schumacher, που εκτελεί χρέη δοκιμαστή κι οδηγού προσομοιωτή για την ομάδα, θα μπεί στην W02, το μονοθέσιο που οδήγησε ο πατέρας του, Michael, τη σεζόν του 2011, την δεύτερη από τις τρεις που πέρασε στο Brackley.

«Θα είναι τρομερό να τρέξω με το αυτοκίνητο του πατέρα μου από το 2011, την W02, ακόμα κι αν είναι μόνο μια σύντομη διαδρομή,» δήλωσε ο ίδιος.

«Η εμπειρία αυτής της γενιάς αυτοκινήτων θα είναι μεγάλη! Γνωρίζοντας ότι έτρεξε με αυτό το αυτοκίνητο το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό και θα έχω πολλά συναισθήματα. Είχα την τύχη να οδηγήσω ένα από τα αυτοκίνητά του στη Benetton και μερικές από τις Ferrari που έτρεξε, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes που οδήγησε. Είμαι σίγουρος ότι θα βγω από το μονοθέσιο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη μου».

Παράλληλα, ο Esteban Gutierrez θα οδηγήσει την W12, το μονοθέσιο της ομάδας από τη σεζόν του 2021, όντας το τελευταίο ως τώρα που έφερε τίτλο κατασκευαστών.