Ο Sainz βλέπει υπαιτιότητα Piastri για το ατύχημα στον πρώτο γύρο - Ο Piastri διαφωνεί (video)


Carlos Sainz και Oscar Piastri έχουν διαμετρικά αντίθετεις θέσεις για το συμβάν που άφησε και τους δύο εκτός Βελγικού Grand Prix.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 30/7/2023

Στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου στο Βελγικό GP, το οποίο κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση ο Max Verstappen, ο Oscar Piastri είχε επαφή με τον Carlos Sainz

Ο Ισπανός επιχείρησε να περάσει τον Lewis Hamilton, όταν στην εσωτερική του, δίπλα στον τοίχο της La Source, ο Αυστραλός της McLaren έκανε κίνηση για να χωθεί και να κερδίσει θέση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη Ferrari και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο δικό του μονοθέσιο.

Ο ίδιος εγκατέλειψε στον 2ο γύρο, ο Sainz στον 23ο.

Μιλώντας μετά τον αγώνα για το συμβάν, ο Sainz κρίνει υπαίτιο τον rookie για όσα έγιναν:

«Επιτέθηκα στον Lewis και νομίζω ότι είχα κάνει το προσπέρασμα στην πρώτη στροφή. Ήμουν την κορυφή της στροφής ξεκάθαρα. 

«Δυστυχώς, όμως, ο Oscar προσπάθησε να κάνει μια αρκετά αισιόδοξη κίνηση. Κρίμα, γιατί αν δει κανείς όλα τα συμβάντα εδώ στο Spa, γίνεται ακριβώς το ίδιο. Όσοι έχουν δοκιμάσει την εσωτερική γραμμή στην πρώτη στροφή, έχουν εμπλακεί σε συμβάν εκεί. Το να προσπαθήσεις να στρίψεις από την εσωτερική καταλήγει σχεδόν πάντα σε ατύχημα. Κι αυτή τη φορά, ήταν η σειρά μου να το πάθω.» 

Από την πλευρά του, ο Piastri θεωρεί πως ήταν αγωνιστικό συμβάν, κάτι με το οποίο φαίνεται πως συμφώνησαν κι οι αγωνοδίκες:

«Η κίνηση του Carlos προς τα δεξιά με αιφνιδίασε κάπως. Από τη δική μου πλευρά, δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Ίσως θα μπορούσα να έχω φρενάρει λίγο πιο αργά, ώστε να βρεθώ δίπλα του σε καλύτερο σημείο. Όμως είναι πολύ εύκολο να το πω αυτό εκ των υστέρων. 

«Θεωρώ ότι από τη στιγμή που βρέθηκα σε εκείνη τη θέση, ήταν πολύ δύσκολο να κάνω το οτιδήποτε, εγκλωβίστηκα εκεί. Οπότε προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα από εκείνη τη θέση. Δεν μπορούσα να κάνω πολλά.»