Ο Schumacher είχε και πέρυσι σύγκρουση στο Μονακό - Καμπανάκι από τον Steiner (video)


Ακόμα μία σφοδρή σύγκρουση για τον Mick Schumacher στο Μονακό, με τον επικεφαλής της Haas να προειδοποιεί ενόψει της συνέχειας. 

  • 30/5/2022

Μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι οι άνθρωποι της Haas με την ολοκλήρωση του Grand Prix του Μονακό, αφού και τα δύο μονοθέσια δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα για διαφορετικούς λόγους.

Από τη μία ο Kevin Magnussen είχε προβλήματά στον κινητήρα και αποχώρησε νωρίς για τα pits ενώ από την άλλη οι Mick Schumacher έχασε τον έλεγχο στην πισίνα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει με δύναμη πάνω στα προστατευτικά, κόβοντας το μονοθέσιό του στα δύο! Ευτυχώς ο γιος του Michael Schumacher δεν έπαθε το παραμικρό

«Είναι πολύ περίεργο. Από το video είδαμε ότι βρέθηκα εκτός γραμμής για σχεδόν 10 cm με αποτέλεσμα να πατήσω πάνω στο βρεγμένο και να χάσω το πίσω μέρος. Προσπάθησα να το διορθώσω και για αυτό συγκρούστηκα με την αριστερή πλευρά», δήλωσε ο νεαρός πιλότος μετά την περιπέτειά του.

Από την άλλη ο επικεφαλής της Hass, Guenther Steiner, εμφανίστηκε ανακουφισμένος που ο Mick δεν τραυματίστηκε αλλά ταυτόχρονα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για αυτή την κακή εξέλιξη. «Προφανώς και είδαμε τι συνέβη με τον Mick. Δεν είναι ευχάριστο όταν έχεις μια σφοδρή σύγκρουση. Πρέπει να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά από το σημείο που βρισκόμαστε».

Θυμίζουμε ότι ο Mick Schumacher είχε σύγκρουση και στις κατατακτήριες της Σαουδικής Αραβίας η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κόστισε στην Haas σχεδόν 1.000.000 δολάρια. Αυτό ανάγκασε την ομάδα να τον αποσύρει από τον αγώνα και να τρέξει τελικά μόνο με το μονοθέσιο του Magnussen.

Σύγκρουση είχε όμως και πέρυσι στο Grand Prix του Μονακό όταν κατά τη διάρκεια του FP3 έχασε ξανά τον έλεγχο και χτύπησε στις μπαριέρες, καταστρέφοντας τη μπροστά αριστερή ανάρτηση.

Δείτε το video από την περυσινή σύγκρουσή του Schumacher στο Μονακό…