Όλα τα ρεκόρ που κατέρριψε ο Max Verstappen το 2023


Η μαγική για τον Max Verstappen και τη Red Bull σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Ολλανδό να σπάει αρκετά ρεκόρ που κρατούσαν για χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 27/11/2023

Χρονιές απόλυτης κυριαρχίας έχουν υπάρξει αρκετές μέσα στην 70χρονη ιστορία της Formula 1. Ρεκόρ και επιτεύγματα που είναι (ή ήταν) άπιαστα έχουν καταγραφεί από οδηγούς κάθε εποχής, με διάφορες ομάδες και σε διάφορα κανονιστικά πλαίσια.

Σεζόν σαν αυτή που έκανε ο Max Verstappen το 2023 δύσκολα θα δούμε ξανά σύντομα.

Ο Ολλανδός, που στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής, κατάφερε να γράψει ξανά τα βιβλία των ρεκόρ στην ιστορία του σπορ, σε διάφορα στατιστικά.

Αρχικά, πήρε τις περισσότερες νίκες μέσα σε μία σεζόν, κερδίζοντας 19 από τους 22 αγώνες. Το ρεκόρ περισσότερων νικών σε μία σεζόν είχε ο ίδιος από το 2022, με 15. 

Σε ό,τι αφορά τις νίκες, έχει πια και το ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες, με 10. Εννέα είχε ο Sebastian Vettel από το 2013, την τελευταία του πρωταθληματική χρονιά.

Με 19 νίκες, ο Verstappen ηγήθηκε σε 1003 γύρους (από τους 1393 που έγιναν φέτος), κι έγινε έτσι ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που έχει βρεθεί στην πρωτοπορία για πάνω από 1000 γύρους σε μία σεζόν.

Φυσικά, η σταθερότητά του ακόμα κι όταν δεν κέρδιζε ήταν μνημειώδης, αφού ανέβηκε στο βάθρο σε 21 από τους 22 αγώνες - μόνο στη Σιγκαπούρη, όπου κέρδισε ο Carlos Sainz, εκείνος ήρθε 5ος.

Και με 575 πόντους από τους 620 (νέο ρεκόρ), κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο με διαφορά 290 βαθμών (κι αυτό νέο ρεκόρ). Ειδικά για αυτό, η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά από τον 1ο στον 2ο στο πρωτάθλημα ήταν εκείνη του Vettel επί του Fernando Alonso στους 150 βαθμούς το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Verstappen έσπασε το ρεκόρ του Ascari κι η ομάδα τον έβαλε να τραγουδήσει (video)

Το ρεκόρ που έσπασε η Red Bull με την κατάκτηση του τίτλου στην Ιαπωνία