Οπισθοχωρεί η Porsche, δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί με τη Formula 1


Η Porsche φέρεται να μην ενδιαφέρεται τελικά να εμπλακεί με τη Formula 1, αφού «ναυάγησαν» οι συζητήσεις με τη Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 4/10/2022

Η είσοδος του VW Group στη Formula 1 με τις Audi και Porsche ενόψει των νέων κανονισμών γύρω από τους κινητήρες το 2026, προετοιμάζεται από το 2020.

Η Audi ανακοίνωσε πως θα κάνει αυτό το βήμα, χωρίς ακόμα να αναφέρει ποια ομάδα θα προμηθεύσει με τους κινητήρες της (αν και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει γνωστή η συμφωνία με τη Sauber), όμως η Porsche δεν θα πράξει το ίδιο.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά το γερμανικό RTL, που τονίζει πως μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας της εταιρείας του Zuffenhausen με τη Red Bull, οι Γερμανοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους να εμπλακούν στο σπορ.

Η Porsche είχε αναφέρει στην τότε ανακοίνωσή της:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Porsche AG και η Red Bull GmbH είχαν συνομιλίες για το ενδεχόμενο εισόδου της Porsche στη Formula 1. Οι δύο εταιρείες έχουν πλέον καταλήξει από κοινού στο συμπέρασμα ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν πλέον.

«Η προϋπόθεση ήταν πάντα ότι η συνεργασία θα βασιζόταν σε ισότιμη βάση, η οποία θα περιλάμβανε όχι μόνο προμήθεια κινητήρα, αλλά και την ομάδα. Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί. Με τις οριστικοποιημένες αλλαγές στους κανονισμούς, η F1 είναι ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.»

Ωστόσο, φαίνεται πως για την Porsche, η μόνη βιώσιμη επιλογή ήταν η συνεργασία με τη Red Bull, ενώ η Audi θα μπει σαν επωνυμία στην F1 από το 2024, μετά τη λήξη της συνεργασίας της Alfa Romeo με τη Sauber Motorsport.

Πηγή: RTL