Πώς η επικριτική στάση του Norris προς τον εαυτό του τον έχει βοηθήσει ως οδηγό


Ο Lando Norris εξήγησε πώς το να κρατά σκληρή στάση απέναντι στον εαυτό τους όταν κάνει λάθη τον έχει εξελίξει ανά τα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Andy Hone/McLaren Media
  • 4/1/2024

Η McLaren βελτιώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια του 2023, από τα τάρταρα της κατάταξης στα βάθρα και τη νίκη στο sprint του Κατάρ, δια χειρός Oscar Piastri.

O Lando Norris εκμεταλλεύτηκε αυτήν την αγωνιστική άνοδο και μπόρεσε να εξασφαλίσει μες τη χρονιά έξι βάθρα, όλα στη 2η θέση.

Ωστόσο, είχε και στιγμές που για λίγο έχασε την pole position, και συχνά ήταν σκληρός, επικριτικός με τον εαυτό του, ακόμα και στις δημόσιες δηλώσεις του.

Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή η τακτική ήταν που, από τα χρόνια στα καρτ ακόμα, τον έκανε καλύτερο οδηγό:

«Όταν δεν τα πάω καλά τα Σάββατα και ενοχλούμαι με τον εαυτό μου, ο κόσμος μου λέει 'μην κατηγορείς τον εαυτό σου', αλλά μετά οι καλύτερες εμφανίσεις μου έρχονται την επόμενη μέρα.

«Δε με επηρεάζει αυτό όταν έρχεται η Κυριακή, γιατί απλά σκέφτομαι ότι δεν τα πήγα καλά το Σάββατο.

«Πάντα έτσι ήμουν. Από όταν έτρεχα στα καρτ, έτσι ήμουν. Έτσι έχω μεγαλώσει και με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκα και έγινα ο οδηγός που είμαι τώρα.

«Κάποιες φορές δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θέλω να τα πηγαίνω καλά και να αποδίδω για την ομάδα. Δεν το κάνω επίτηδες, έτσι λειτουργώ καλύτερα. Και έτσι μπορώ να ανακάμπτω.

«Για αυτό τον λόγο, είμαι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό μου όταν τα έχω πάει καλά και όταν δεν έχω κάνει καλή δουλειά.»

Πηγή: Autosport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταφτάνουν δύο σημαντικά στελέχη στη McLaren

Γιατί ο Alonso μοίραζε χρήματα στους μηχανικούς της McLaren

Ferrari: Ο Vasseur αποκάλυψε πόσο διαφορετικό θα είναι το μονοθέσιο το 2024