Πώς μπορεί ο Mick Schumacher να βρεθεί ξανά στη Formula 1


Ο Mick Schumacher ίσως βρει ξανά τον δρόμο για το grid της Formula 1 το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 16/8/2023

Με το τέλος του 2022, η συνεργασία του Mick Schumacher με τη Haas σταμάτησε, καθώς η αμερικανική ομάδα έκρινε ζημιογόνο για την αγωνιστική εικόνα και τα οικονομικά της την παρουσία του σε αυτήν.

Το ζήτημα ήταν πως ο Schumacher ήταν αρκετά επιρρεπής σε λάθη και ατυχήματα, γεγονός που στερούσε βαθμούς και κόστιζε χρήματα.

Ο 24χρονος βρέθηκε λίγο μετά δοκιμαστής κι οδηγός προσομοιωτή της Mercedes, αφού αποχώρησε κι από τις τάξεις της Ferrari, σε μία κίνηση ανανέωσης και επανεκκίνησης της καριέρας του.

Μένοντας εκτός grid φέτος, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει σε τεστ την W14, αλλά και να συνεργαστεί με τους Lewis Hamilton και George Russell.

Και φαίνεται πως οι καλές σχέσεις του εργοστάσιου του Μπράκλεϊ με τη Williams ίσως του δώσουν και την ευκαιρία να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική δράση το 2024.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του F1.com, Lawrence Barretto, ο γιος του 7 φορές πρωταθλητή Michael Schumacher αποτελεί την «προφανή επιλογή» για να αντικαταστήσει τον LoganSargeant, αν η ομάδα δεν θελήσει να ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Αμερικανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που o Schumacher βρέθηκε κοντά στο να οδηγήσει για την ομάδα του Grove, με δεδομένο ότι ο Nicholas Latifi θα αποχωρούσε μετά το 2022.

Ωστόσο, επελέγη ο Sargeant, που αν και δεν απογοητεύει με τις εμφανίσεις του, δεν έχει φέρει ακόμη τα επιθυμητά για την ομάδα αποτελέσματα, μιας και δεν φαίνεται να μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Alex Albon.

Ένας πιο έμπειρος οδηγός όπως ο Mick Schumacher ίσως να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει καλύτερα στις ανάγκες της Williams, που είναι η συχνότερη διεκδίκηση βαθμών