Τα καλύτερα μονοθέσια F1 στην ανάβαση του Goodwood (video)


Το φετινό Goodwood Festival of Speed ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακά μονοθέσια F1 του παρελθόντος να κάνουν την παρουσία τους στην ανάβαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: GOODWOOD FOS
  • 27/6/2022

Ferrari 639

Ο Nigel Mansell θύμισε σκηνές... Mansellmania στο Silverstone τη δεκαετία του '80 και του '90 με την παρουσία του στο Goodwood το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Το πρώτο μονοθέσιο που οδήγησε στην ιστορική ανάβαση ήταν η Ferrari 639. Το εν λόγω μονοθέσιο δεν έτρεξε ποτέ στο πρωτάθλημα της F1, καθώς χρησιμοποιήθηκε καθαρά για δοκιμές, αφού με αυτό η Scuderia έκανε τα πρώτα τεστ του συστήματος αλλαγής σχέσεων με paddles στο τιμόνι, αλλά και του νέου, ατμοσφαιρικού V12 που είχε υιοθετήσει με το τέλος της εποχής των turbo.

Mercedes W10

Η Mercedes W10 ήταν το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton πήρε το πρωτάθλημα του 2019, ενώ μαζί με τον Valtteri Bottas κατέκτησαν 15 νίκες και 10 pole positions σε 21 αγώνες, διαλύοντας τον ανταγωνισμό. 

Williams FW14B

Συνεχίζοντας στο θέμα της Mansellmania, ο πρωταθλητής του 1992 βρέθηκε ξανά πίσω από το τιμόνι της FW14B, του μονοθέσιου με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.

Ο V10 της Renault ήχησε στην αγγλική εξοχή και μάγεψε τους παρευρισκόμενους, αλλά κι όσους παρακολουθούσαν από τις οθόνες τους, ενώ η πληθωρική προσωπικότητα του Mansell έκαναν το κοινό να θυμίσει Silverstone!

Ferrari F60

Μία Ferrari μοιάζει να μην είναι ποτέ αρκετή, ακόμα κι αν μιλάμε για την F60. Το μονοθέσιο με το οποίο η Scuderia συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 2009 έκανε την ανάβαση δια χειρός Marc Gene, με τον Ισπανό να πιέζει αρκετά, απολαμβάνοντας τον V8 που ούρλιαζε σε κάθε πάτημα του γκαζιού.