Τι λένε οι Verstappen και Hamilton μετά τις δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι


Με το τέλος των πρώτων δοκιμών στη Yas Marina, οι Lewis Hamilton και Max Verstappen κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους ενόψει του μεγάλου τελικού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/12/2021

Η πρώτη μέρα στο Άμπου Ντάμπι ολοκληρώθηκε, με τον Lewis Hamilton να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Max Verstappen μετά το FP2.

Ο Ολλανδός είδε τον καλύτερο χρόνο του να διαγράφεται και μετά να μην μπορεί να βελτιώσει την επίδοσή του, μένοντας σχεδόν 7 δέκατα πίσω από τον αντίπαλό του.

Ο Hamilton μίλησε για τη μέρα που είχε, τονίζοντας πως ακόμα έχει να μάθει πράγματα για το μονοθέσιο και τη νέα χάραξη της πίστας:

«Είμαστε ακόμα στο άγνωστο σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ μικρές οι διαφορές όπως και στους προηγούμενους αγώνες.

«Το αυτοκίνητο δεν έχει κακή αίσθηση. Ξεκίνησε καλά αλλά κάπως χειροτέρεψε στο FP1, και μετά ξεκινήσαμε καλύτερα στο FP2 αφού πειράξαμε το setup.

«Αλλά τώρα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε. Στόχος είναι να προχωράμε συνεχώς.»

Από την πλευρά του, ο Verstappen έδειξε να μένει ανικανοποίητος από την ταχύτητά του στον έναν γρήγορο γύρο, έχοντας καλύτερη αίσθηση από το αυτοκίνητο με πολλά καύσιμα:

«Προφανώς οι γρήγοροι γύροι που κάναμε δεν πήγαν όπως θέλαμε, μας έλειπε ο ρυθμός. Αλλά όταν κάναμε προσομοίωση αγώνα, ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό.»

Ενδεικτικά, το γυρολόγιο του οδηγού της Red Bull με τη μαλακή γόμα ήταν περί τα 7 δέκατα πιο αργό από αυτό των Hamilton-Perez με τη μέση, που σημαίνει ότι με προσαρμογές στα ίδια ελαστικά και επαναπροσδιορισμό των χρόνων, οι τρεις οδηγοί κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα σε ρυθμό, πράγμα που ανοίγει την... όρεξη για έναν ενδιαφέροντα αγώνα την Κυριακή.