Τι θα γίνει με τη συνεργασία Alonso-Aston Martin μετά το 2024


Το συμβόλαιο του Fernando Alonso με την Aston Martin λήγει με το τέλος του 2024, και ήδη γίνονται συζητήσεις για το μέλλον των δύο πλευρών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Zak Mauger/Aston Martin F1
  • 25/11/2023

Ο Fernando Alonso ολοκληρώνει το τρέχον Σ/Κ την πρώτη του σεζόν όντας οδηγός της Aston Martin, έχοντας πανηγυρίσει 8 βάθρα.

Η ανοδική πορεία της βρετανικής ομάδας, που ενισχύεται και σε επίπεδο υποδομών με την κατασκευή νέας πτέρυγας στο εργοστάσιο του Silverstone και με τη νέα αεροδυναμική σήραγγα, ενθαρρύνει και τον Ισπανό, που έχει δηλώσει έτοιμος να συνεχίσει στη Formula 1, κι ας πια περάσει τα 40 του χρόνια.

Από την πλευρά της, η ομάδα θέλει να διατηρήσει τον Alonso στις τάξεις της, κάτι που τόνισε κι ο team principal Mike Krack:

«Δεν χρειάζεται να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση,» είπε ο Γερμανός όταν ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να κρατήσει τον δύο φορές πρωταθλητή στα πράσινα. «Οπωσδήποτε.»

Ούτε το γεγονός πως ο Alonso θα είναι 44 ετών το 2025 δεν πτοεί τον Krack: 

«Μας εντυπωσίασε από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να το κάνει. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πίστευα πως στην αρχή της συνεργασίας μας ήταν όλα ρόδινα και αυτό θα κρατούσε για λίγο, αλλά έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε αυτό το κλίμα για καιρό.

«Έχουμε έναν εκπληκτικό ομαδικό παίκτη στις τάξεις μας, που μας βοηθά σε κάθε περίσταση, ειδικά στα δύσκολα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fernando Alonso: Φαινόμενο ετών 42!

F1: Αλλαγές στα sprint το 2024, μένουν οι θερμαντικές κουβέρτες