Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση του VW Group για την είσοδο Audi και Porsche στην F1


Το Volkswagen Group αναμένεται να εγκρίνει την είσοδο της Audi και της Porsche στη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣδ
  • 31/3/2022

Η εμπλοκή του VW Group στη Formula 1 με τις δύο αγωνιστικές μάρκες του, τις Audi και Porsche, φημολογείται και προετοιμάζεται εδώ και μήνες. 

Άλλωστε, οι Γερμανοί ήταν παρόντες και στις συζητήσεις για τους νέους κανονισμούς γύρω από τις μονάδες ισχύος, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2026.

Η νεότερη εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου θα συνεδριάσει και θα εγκρίνει την είσοδο των δύο εταιρειών στο σπορ.

Μία πηγή ανέφερε: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε την πρόθεσή μας να μπούμε στη Formula 1 τότε.»

Η Audi συνεχίζει να συνομιλεί με τη McLaren, η Porsche κοντά στη Red Bull

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες που αναμένεται να συνάψουν οι δύο μάρκες, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα εδώ και καιρό.

Στην περίπτωση της Audi, οι διαπραγματεύσεις με τη McLaren με στόχο την εξαγορά της συνεχίζονται εδώ και σχεδόν 6 μήνες, με τους Γερμανούς να προσφέρουν 500 εκ. ευρώ για την εταιρεία του Woking.

Από τη μεριά της, η Porsche θα συνεργαστεί με τη Red Bull, εκμεταλλευόμενη και τις εγκαστάσεις της Red Bull Powertrains που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. 

Η τελική απόφαση για το αν θα επενδύσει η VW στο σπορ, πάντως, θα εξαρτηθεί αρκετά κι από την θέληση της F1 να εισάγει το βιοκαύσιμο ως τη μόνη πηγή ενέργειας για τις νέες υβριδικές μονάδες ισχύος, αλλά κι από τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της McLaren.