Το πρόσωπο-καταλύτης για τη μεταγραφή Hamilton στη Ferrari


Ο Lewis Hamilton μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη μεταγραφή του στη Ferrari ενόψει 2025, αναφέροντας το πρόσωπο που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει κάτοικος Μαρανέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images/Pirelli
  • 23/2/2024

Η μεγάλη είδηση του χειμώνα ήταν η μετακίνηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes στη Ferrari ενόψει 2025 ακόμα προκαλεί συζήτηση στο paddock.

Ο Βρετανός ρωτήθηκε για αυτό το ζήτημα στο πλαίσιο των δοκιμών στο Μπαχρέιν, και αναφέρθηκε στο πόσο καταλυτικής σημασίας είναι η παρουσία του παλιού του γνώριμου Frederic Vasseur στον διευθυντικό θώκο της Scuderia:

«Έχω φοβερή σχέση με τον Fred. Έτρεχα μαζί του στην F2 και στην F3, μετά στα GP2. Εκεί χτίστηκε η σχέση που έχουμε. Πάντα είχαμε κρατήσει επαφές.

«Ήξερα ότι θα γίνει καταπληκτικός team manager και θα περνούσε στη Formula 1, αλλά τότε δεν τον ενδιέφερε αυτό.

«Ήταν ωραίο που τον είδα στην Alfa Romeo, και μετά που πήρε τη δουλειά στη Ferrari είχα χαρεί για αυτόν.

«Τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν, και δε νομίζω πως θα γινόταν αυτό [σ.σ. η μεταγραφή στη Ferrari] χωρίς εκείνον. Επομένως, είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένος με τη δουλειά που κάνει εκεί.»

Ο ίδιος τόνισε πως η αντίστοιχη απόφαση του Michael Schumacher να πάει στη Ferrari (σε άλλη ηλικία, φυσικά) το 1996 σε μία δύσκολη φάση για την ομάδα τον ενέπνευσε να πράξει το ίδιο:

«Για κάθε οδηγό που μεγαλώνει, παρακολουθεί την ιστορία, παρακολουθεί τον Michael Schumacher στην ακμή του, νομίζω ότι όλοι μας καθόμαστε στο γκαράζ μας και βλέπουμε έναν οδηγό στο κόκκινο αυτοκίνητο και αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν να είμαστε στην θέση του.

«Πηγαίνεις στο Ιταλικό GP και βλέπεις μια θάλασσα από οπαδούς της Ferrari και δεν μπορείς παρά να αισθανθείς δέος. Είναι μια ομάδα που δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, στην πραγματικότητα, από το 2007.

«Το είδα ως μια τεράστια πρόκληση. Χωρίς αμφιβολία, ακόμη και ως παιδί, έπαιζα στο [videogame] GP2 ως Michael σε αυτό το αυτοκίνητο. Σίγουρα είναι ένα όνειρο και είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Γιατί κάποια μονοθέσια είναι πιο γυμνά από άλλα (photos)

Εν αμφιβόλω ξανά η είσοδος της Audi στην F1

F1 2024: Πώς μπορείτε να δείτε την πρεμιέρα της σεζόν στα Village Cinemas