GP Τσεχίας - FP3: Απόλυτο ρεκόρ ο Lorenzo!


Το 1:54.791 είναι το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Brno της Τσεχίας και με αυτό ο απίστευτος Lorenzo άφησε πίσω του περισσότερο από επτά δέκατα τους Iannone και Marquez.

  • 20/8/2016

Το πρωί του Σαββάτου στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Brno ο Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) ήταν πραγματικά αυτό που λέμε... untouchable! Όχι μόνο από τους αναβάτες που βρέθηκαν στην πίστα της Τσεχίας, καθώς ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha σημείωσε στο FP3 νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Brno με 1:54.791!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο πρωταθλητής ήταν μάλιστα επτά δέκατα ταχύτερος από τους αντιπάλους του και ο μόνος που έσπασε το «φράγμα» του 1:55 με το χρόνο του δεύτερου στην κατάταξη Andrea Iannone (Ducati Team) να είναι στο 1:55.535. Για την ακρίβεια ο Lorenzo ήταν ταχύτερος από τον Ιταλό της Ducati κατά 0.744 s, ενώ ο ταχύτερος της Παρασκευής Marc Marquez (Repsol Honda Team) στις ελεύθερες στην Τσεχία το καλύτερο που κατάφερε το πρωί του Σαββάτου ήταν να βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με χρόνο 1:55.562 (0.771 s πίσω από τον Lorenzo).  

Ο περσινός νικητήτης στο Brno Jorge Lorenzo, είχε μία καλή μέρα την Παρασκευή και εκ του αποτελέσματος κατάφερε να βρει το κατάλληλο setup στην YZF-M1 ώστε να σημειώσει το πρωί του Σαββάτου το απόλυτο ρεκόρ πίστας στο FP3. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μετά το απόλυτο ρεκόρ ο Ισπανός συνέχισε την προσπάθειά του με έναν ακόμα γρήγορο γύρο. Τα  πρώτα δύο sector μάλιστα ήταν ταχύτερος από τον χρόνο του στο ρεκόρ, αλλά δυστυχώς στο τρίτο sector έπεσε σε κίνηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Ο νικητής του GP της Αυστρίας Iannone είχε πτώση στην αρχή της διαδικασίας καθώς έχασε το μπροστινό της Ducati στην στροφή 13, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Ο Marc Marquez που είχε ένα παρόμοιο περιστατικό με τον Iannone την Παρασκευή στην ίδια στροφή αλλά κατάφερε τελικά να το... σώσει συμπλήρωσε το top 3 μπροστά από τον εξαιρετικό Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar) που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:55.604. Στο top 5 βρέθηκε ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) με χρόνο 1:55.708.

Ο Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar) ήταν στην 6η θέση με 1:55.793, ενώ η δεύτερη Ducati του Andrea Dovizioso (Ducati Team) ήταν στην 7η θέση της κατάταξης (1:56.051). Την πρώτη δεκάδα που θα πάει κατευθείαν στο Q2 των κατατακτηρίων συμπλήρωσαν οι Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3), Cal Crutchlow (LCR Honda)και Scott REDDING (OCTO Pramac Yakhnich).

Το μεγάλο όνομα που θα πρέπει τελικά να περάσει από το Q1 είναι ο Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), ο οποίος στον γρήγορο γύρο του έπεσε σε κίνηση.