MotoGP Algarve: Κυριαρχική νίκη Bagnaia, τίτλος για την Ducati, και κόκκινη σημαία


Ο Pecco Bagnaia πήρε μία άνετη νίκη στο Portimao, βοηθώντας την Ducati να κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών, την ώρα που οι Oliveira και Lecuona είχαν ατύχημα που έφερε άμεσα την κόκκινη σημαία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/11/2021

Στην εκκίνηση, ο Bagnaia έχασε για λίγο την πρωτοπορία του αγώνα, προτού την ανακτήσει στη 2η στροφή από τον Miller, ενώ ο Petrucci έπεσε και έμεινε εκτός αγώνα από νωρίς.

Ο Mir πέρασε τον Miller για την 2η θέση πριν το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ έδαφος κέρδισε κι ο Lecuona.

Bagnaia και Mir είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους, σε μία μάχη για την πρωτιά.

Η έτερη Suzuki του Rins άρχισε να κερδίζει θέσεις, με τον Franco Morbidelli να χάνει, όσο ο πρωταθλητής Quartararo παρέμενε στην 6η θέση.

Λίγους γύρους μετά, κι ενώ το status quo παρέμενε, ο Aleix Espargaro εγκατέλειψε μετά από πτώση στην πρώτη στροφή.

Με 14 γύρους να απομένουν, ο Marquez πέρασε τον Miller για την 3η θέση, όντας με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης της Honda, ενώ ο Quartararo έκανε λάθος και έχασε την 6η θέση από τον Zarco.

Παράλληλα, ο Bagnaia είχε καταφέρει να ανοίξει σημαντικά τη διαφορά του από τον Mir, στα 1,6 δλ. με 12 γύρους ακόμα ως το φινάλε.

Και με τον περυσινό πρωταθλητή να χάνει συνεχώς έδαφος έναντι του Bagnaia, το ενδιαφέρον στράφηκε στη μάχη Marquez-Miller για την 3η θέση, και Martin-Zarco-Quartararo για την 5η.

Ο Quartararo κατάφερε να περάσει εκ νέου τον συμπατριώτη του προτού αυτός τον αφήσει πίσω του και πάλι, την ώρα που ο Miller έκανε την κίνησή του στα φρένα της Κ1 για να ανέβει στο βάθρο, κι εκείνος ανεπιτυχώς.

Λίγο μετά, ο Zarco πέρασε και τον teammate του στην Pramac, για να βρεθεί 5ος, κι εκεί βρήκε την ευκαιρία του ο Quartararo να περάσει, προτού πέσει για πρώτη φορά φέτος, μένοντας εκτός αγώνα με 5 γύρους να μένουν.

Λίγες στροφές μπροστά, ο Miller κατάφερε να περάσει τον Marquez για την 3η θέση.

Στο τέλος, και με 2 γύρους να μένουν, Oliveira και Lecuona είχαν ατύχημα, όταν ο δεύτερος προσπάθησε να περάσει τον Πορτογάλο από την εσωτερική, με αποτέλεσμα να πέσουν και να «παγιδευτούν» ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες τους, φεύγοντας με φορείο και έχοντας τις αισθήσεις τους.

Όλα αυτά άφησαν τελείως ανεπηρέαστο τον Bagnaia, που πήρε τη νίκη άνετα και μαζί με αυτήν, η Ducati πήρε και τον τίτλο των κατασκευστών.

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!