24 ώρες Le Mans - 6η Ώρα: Ferrari μπροστά, Porsche από κοντά και πίσω το χάος (videos)


H Ferrari ηγείται του 24ωρου του Le Mans μετά από 6 ώρες γεμάτες μάχες και απρόοπτα, με τις Porsche, Toyota και Peugeot στη μάχη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/6/2023

Η εκκίνηση του 24ωρου αγώνα στο Le Mans έγινε στις 17:00 Ελλάδας, με τις Ferrari 499P να είναι στις πρώτες δύο θέσεις,

Με την γρήγορη διακοπή μετά το ατύχημα της #311 Cadillac που από νωρίς βρέθηκε πίσω για 16 γύρους, οι στρατηγικές άλλαξαν ριζικά, κι ακόμα και τώρα, μετά και τη μία ώρα βροχής και οδήγησης πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, κάθε ομάδα είναι σε διαφορετική φάση της στρατηγικής της, και αυτό φέρνει ριζικές, και σχετικά συχνές αλλαγές στην κατάταξη της κατηγορίας Hypercar.

Αυτή τη στιγμή, η Ferrari #51 (Pier Guidi, Calado, Giovinazzi) ηγείται της γενικής κατάταξης, με τη #50 (Fuoco, Nielsen, Molina) πίσω της.

Η Peugeot βρέθηκε στην κορυφή για λίγο, αλλά κυρίως όταν έβρεξε, με το #94 9X8 (Duval, Menezes, Muller) τώρα στην 3η θέση. Το #93 έκανε λάθος κι έπεσε πίσω στη βροχή.

Τέταρτη είναι ως τώρα η #2 Cadillac V-Series.R (Bamber, Lynn, Westbrook),

Πίσω, με ζητήματα στα φρένα και σαφή ζητήματα διαχείρισης της μαλακής γόμας, η #8 Toyota GR010 (Hartley, Buemi, Hirakawa) είναι 5η, με την #7 (Conway, Kobayashi, Lopen) πίσω της.

Στις απώλειες για τη μεγάλη κατηγορία συγκαταλέγεται και η #38 Porsche της Hertz Team Jota, της ιδιωτικής συμμετοχής με την 963, που κοντά στις 5 ώρες από την εκκίνηση, κι ενώ ηγείτο του αγώνα, βρέθηκε εκτός μετά από λάθος του Yifei Ye.

Στην LMP2, η Inter Europol Competition (Smiechowski, Costa, Scherer) ηγείται των #23 United Autosports (Pierson, Blomqvist, Jarvis) και #41 Team WRT (Andrade, Deletraz, Kubica).

Τέλος, στα GTE Am, η #66 JMW Motorsport (Neubauer, Prette, Petrobelli) είναι στην κορυφή με Ferrari 488 GTE Evo.

Οι δύο αυτές κατηγορίες είχαν αρκετές μάχες μεταξύ τους, άθελά τους ασφαλώς, με αποτέλεσμα αρκετά ατυχήματα που συνολικά έχουν οδηγήσει σε 7 εγκαταλείψεις από τα 62 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα.