Ακόμα παίρνει τούμπες! Τρομακτικό ατύχημα στο NASCAR με τον οδηγό να βγαίνει ατσαλάκωτος! (video)


Το αυτοκίνητο του Ryan Preece αναποδογύρισε τουλάχιστον 10 φορές, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση αλώβητος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NASCAR ON NBC - TWITTER
  • 28/8/2023

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος με τρομακτικά ατυχήματα, τα οποία μάς θυμίζουν πόσο αποτελεσματικά είναι πλέον τα συστήματα ασφαλείας που φέρουν τα σύγχρονα οχήματα.

Ένα τέτοιο ατύχημα είχε κι ο Ryan Preece στο NASCAR, όταν η Ford #41 του αναποδογύρισε 10 φορές στον αγώνα του Cup Series του περασμένου Σαββάτου στην Daytona. Παρά τη σφοδρότητα του ατυχήματος, ο Preece κατάφερε να βγει από το όχημά του χωρίς κανέναν τραυματισμό, όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα από πηγή κοντά στη διοργάνωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Preece, ο οποίος πάλευε για τη νίκη προς το τέλος του αγώνα, μια νίκη που θα του εξασφάλιζε την παρουσία του στα playoffs του πρωταθλήματος, είχε μία μικρή επαφή με άλλο οδηγό. Ο Αμερικανός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και βγήκε στο γρασίδι, απ' όπου κι εκτοξεύτηκε στον αέρα.

Τα αίτια αυτού του εντυπωσιακού ατυχήματος θα μπορούσαν να είναι πολλά, από τη διατάραξη της ροής του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο, μέχρι τη σύγκρουση ενός εκ των τροχών με κάποιο μικρό «κρυμμένο» εμπόδιο μέσα στο γρασίδι.

Αν παίξει κανείς το στιγμιότυπο σε αργή κίνηση, διαρκεί 55 δευτερόλεπτα. Το όχημα έχασε τα περισσότερα από τα μέρη του, με τον κλωβό ασφαλείας όμως να διατηρείται αλώβητος και τον Preece να βγαίνει από αυτό έχοντας τις αισθήσεις του.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα, όπου και διαπιστώθηκε ότι δε φέρει κανένα, σοβαρό ή μη, τραύμα. Ο Preece πήρε εξιτήριο το επόμενο πρωί, επιστρέφοντας κανονικά στο σπίτι του.