Ανάβαση Δημητσάνας: Δείτε το σοκαριστικό ατύχημα με το VW Golf MK2 να πέφτει πάνω σε θεατές (video)


Η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί καθώς δύο αγωνιστικά συμβάντα οδήγησαν την Οργανωτική Επιτροπή στο να διακόψει οριστικά τον αγώνα.

  • 24/7/2023

Ο οδηγός του VW Golf MK2 (Νο 54) Πάτροκλος Κανσός, μετά από μηχανική βλάβη έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός διαδρομής σε σημείο που υπήρχαν θεατές. Κατά την έξοδο υπήρξε τραυματισμός θεατών ωστόσο με την άμεση επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε τον Νίκο Παπαδόπουλο (No 56 Ford Escort MK2), ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγωνιστικού του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν ρεπόρτερ. Για ακόμη μία φορά η επέμβαση της οργάνωσης και του ιατρικού επιτελείου ήταν άμεση, με τον ρεπόρτερ να μεταφέρεται ομοίως στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Οι θεατές αλλά και ο ρεπόρτερ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Μετά από τα συγκεκριμένα συμβάντα ο Αλυτάρχης και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισαν την οριστική διακοπή του αγώνα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους αγωνιζόμενους, το ιατρικό επιτελείο, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, τα σώματα ασφαλείας, τους θεατές αλλά και όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Γορτυνίας που βοήθησαν με τον τρόπο τους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Παράλληλα τονίζει πως η 22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους θεατές και στον ρεπόρτερ.

Δείτε τη στιγμή που το VW Golf MK2 (Νο 54) βγαίνει εκτός διαδρομής και πέφτει πάνω στους θεατές...