Αυτό το Group C με κινητήρα F1 είναι ό,τι πιο κοντά στην τελειότητα (video)


Αυτό το πρωτότυπο της Brun από την γενιά των Group C φέρει κινητήρα Formula 1 και είναι όνειρο και για τα μάτια, και για τα αυτιά μας.

  • ΦΩΤΟ: 19Bozzy92
  • 20/9/2023

Η εποχή των Group C έχει μείνει στις μνήμες των φίλων του motorsport ως μία από τις συναρπαστικές και γεμάτες δράση και εξωτικά αυτοκίνητα στην ιστορία των αγώνων.

Ένα από τα αυτοκίνητα εκείνης της γενιάς ήταν και η Brun C91. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια παραδείγματα τούτης της περιόδου, καθώς κατασκευάστηκε από την ιδιωτική Brun Motorsport, με έδρα την Ελβετία, και έτρεξε σε μόλις τέσσερις αγώνες το 1991.

Μάλιστα, δεν κατάφερε ποτέ να δει την καρώ σημαία του τερματισμού όσο έτρεξε τότε, αλλά έκτοτε συμμετέχει σε διάφορους ιστορικούς αγώνες.

Το ιδιαίτερο με αυτό το πρωτότυπο είναι πως φέρει κινητήρα Formula 1. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ένα μοτέρ V8, 3,5L της Judd, που χρησιμοποιείτο και από μονοθέσια της F1 - με προφανή οφέλη για τα αυτιά των παρευρισκόμενων στις εκάστοτε πίστες.

Το Brun C91 βρέθηκε στον αγώνα Dix Mille Tours 2023 στην πίστα του Paul Ricard, και ο YouTuber 19Bozzy92 «έπιασε» με την κάμερά του το πρωτότυπο να κινείται σε ταχύτατους χρόνους, ενώ στο βίντεο που ανέβασε και στο κανάλι του, δείχνε και onboard πλάνα από τις κατατακτήριες, όπου το αυτοκίνητο φτάνει στα όριά του.

Την επόμενη μέρα, το αυτοκίνητοκέρδισε τον ιστορικό αγώνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: