Αυτός ο οδηγός στο MX-5 Cup έβγαλε εκτός τον ανταγωνισμό και πέρασε πρώτος (video)


Χάος επικράτησε στον αγώνα του Mazda MX-5 Cup στο Virginia International Raceway, όταν ένας οδηγός πέρασε τους αντιπάλους του για βρεθεί πρώτος με αθέμιτο τρόπο.

  • ΦΩΤΟ: IMSA Official - YouTube
  • 31/8/2023

Οι αγώνες των MX-5, που αποτελούν υποστηρικτική κατηγορία στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA, είναι πολύ συχνά χαοτικοί, λόγω των πολλών συμμετοχών, των μικρών αυτοκινήτων και της θέλησης για επιτυχία ώστε να «φανεί» ο οδηγός περισσότερο και να κάνει το βήμα παραπάνω στους αγώνες αυτοκινήτου.

Αυτό που έγινε στο Virginia International Raceway την περασμένη Κυριακή, αν κι όχι πρωτόγνωρο, είναι αρκετά εντυπωσιακό για τους λάθος λόγους.

Επτά αυτοκίνητα ξέφυγαν μπροστά και πάλεψαν για τη νίκη, γεγονός που οδήγησε και στον χαμό του τελευταίου γύρου. Ένας εξ αυτών, ο Michael Carter, πέρασε από την στην 5η θέση, όταν σε ένα σημείο έντονο φρεναρίσματος, χτύπησε τον πίσω προφυλακτήρα ενός προπορευόμενου οχήματος, που οδήγησε τον 4ο να χτυπήσει τον 3ο, εκείνο το 2ο και τελικά τον πρωτοπόρο.

Αποτέλεσμα αυτής της καραμπόλας-ντόμινο ήταν ο Carter να περάσει στην πρωτιά και να δει πρώτος και την καρώ σημαία.

Ωστόσο, οι αγωνοδίκες δεν άφησαν τον οδηγό να χαρεί τη νίκη του, καθώς τιμωρήθηκε με χρονική ποινή. Έτσι, ο έκτος στη στροφή που έγινε ο χαμός, ο Jared Thomas, πέρασε στην πρώτη θέση.

Δείτε το σχετικό βίντεο: