Έφυγε από τη ζωή ο Gil de Ferran, νικητής του Indy 500


Ο Gil de Ferran έφυγε απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Extreme E
  • 30/12/2023

Ο Gil de Ferran απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου (ώρα Ελλάδας), σε ηλικία 56 ετών. Αιτία θανάτου είναι η καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν σε event στη Φλόριντα, μαζί με τον γιο του.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ένας θρύλος των αγώνων στις ΗΠΑ. Στέφθηκε πρωταθλητής CART (προπομπός του IndyCar που γνωρίζουμε σήμερα) το2000 και το 2001, ενώ το 2003 κέρδισε και τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Νωρίτερα στην καριέρα του, είχε κάνει και το βήμα να διακριθεί στην Ευρώπη, κατακτώντας τον τίτλο της Βρετανικής Formula 3 το 1993, χωρίς όμως να μείνει στην ήπειρο και να εμπλακεί με τη Formula 1.

Με το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ο de Ferranασχολήθηκε με τα διοικητικά. Διετέλεσε αθλητικός διευθυντής της BAR Honda από το 2005 ως το 2007, ενώ σε αντίστοιχο ρόλο βρέθηκε στη McLaren από το 2018 ως και το 2021.

Ο ίδιος γύρισε στην ομάδα του Woking, αλλά στην ομάδα της στο IndyCar, όπου από τον Μάιο του 2023 ήταν σύμβουλος αναδόμησής της.

Η McLaren ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Όλοι μας στη McLaren Racing είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι για τον χαμό ενός αγαπημένου μέλους της οικογένειάς μας. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του Gil de Ferran.

O Gil ήταν ένα σημαντικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας. Ήταν βράχος εντός κι εκτός πίστας, κι άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του. Θα λείψει σε όλους μας στη McLaren Racing.»