Έρχεται το νέο LADA Vesta WTCC!


Στο νέο sedan θα βασιστεί το νέο αγωνιστικό "όπλο" της LADA.

  • 16/7/2014

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας που διεξάγεται από 27 Αυγούστου έως και 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό "όπλο" της LADA με το οποίο η εταιρεία θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) το 2015, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της LADA, Bo Andersson.

To νέο αγωνιστικό θα βασίζεται στο Vesta, ένα νέο sedan της κατηγορίας B, το οποίο θα αντικαταστήσει το Priora και αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η AVTOVAZ βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας της παραγωγής και έχει αρχίσει να κατασκευάζει τα πρώτα πρωτότυπα του Vesta, το οποίο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της κατηγορίας B της LADA και θα ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική αντίληψη του Ρώσου κατασκευαστή, έχοντας κληρονομήσει το DNA από το πρωτότυπο LADA XRAY, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το 2012.

Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της LADA Sport πιστεύουν ότι το μέγεθος και οι διαστάσεις του LADA Vesta είναι ιδανικά για το χτίσιμο ενός ανταγωνιστικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, η εξέλιξη του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

«Οι αγώνες είναι η σωστή προσέγγιση για τη LADA», είπε ο κ. Andersson μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. «Έχουμε πολλούς οπαδούς και ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, έτσι η εμπλοκή της εταιρίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι σημαντική και πρέπει να κερδίσουμε. Οι επισκέπτες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας θα έχουν την ευκαιρία να δουν το νέο αγωνιστικό LADA Vesta που έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC)».