H Lamborghini SC63 συνεχίζει δοκιμές ενόψει 2024 - Πρώτη επαφή του Romain Grosjean (photos)


Η Lamborghini μαζί με την Iron Lynx συνεχίζουν τις δοκιμές της SC63, του πρωτότυπου της μάρκας για το πρωτάθλημα αντοχής, καθώς ο Romain Grosjean οδήγησε για πρώτη φορά το αγωνιστικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI MEDIA
  • 14/10/2023

Η Lamborghini έκανε το πρώτο μεγάλο τεστ της SC63 στην πίστα της Αλμερία, στην Ισπανία, σε ένα τριήμερο δοκιμών με τον Romain Grosjean

Η ιταλική ομάδα Iron Lynx θα αναλάβει να τρέξει το πρωτότυπο τόσο στο WEC, όσο και στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA, ενώ η κατασκευή και εξέλιξη του αγωνιστικού έγινε σε συνεργασία με τη γαλλική Ligier, που βασίστηκε σε σασί LMP2, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της κατηγορίας LMDh.

Στην «καρδιά» του βρυχάται ένας κινητήρας V8 3,8L με δύο turbo, που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ που παρέχεται από εξωτερικό προμηθευτή, με απόδοση περιορισμένη από τους κανονισμούς στα 680 PS.

Ο Grosjean δήλωσε σχετικά: «Ήταν ένα πολύ έντονο τριήμερο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να δουλέψω την ομάδα και το αυτοκίνητο στην πίστα για πρώτη φορά. Αποδείχθηκε πολύ καλό από τους πρώτους γύρους και ανυπομονώ να κάνω ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα πάνω του στις επόμενες δοκιμές.

«Ένιωσα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αλμερία με όλη την ομάδα και ανακαλύπτω όλους τους ανθρώπους και τη δουλειά που γίνεται στα παρασκήνια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό από την αρχή, αλλά προφανώς έχουμε ακόμα μεγάλο ταξίδι μπροστά μας. Η δουλειά που έχει γίνει πριν από την άφιξή μου στην ομάδα ήταν πολύ καλή και ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για το αυτοκίνητο.»

Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο WEC θα γίνει στο Κατάρ τον Μάρτιο του 2024.