IndyCar: Το αυτοκίνητο ασφαλείας «έμεινε» από καύσιμα σε αγώνα εξαιτίας... πολλών ατυχημάτων (video)


Το Honda Civic Type R δεν άντεξε στην πίεση των εκτεταμένων υποχρεώσεων που είχε στον αγώνα IndyCar της 10ης Σεπτεμβρίου.

  • ΦΩΤΟ: INDYCAR on NBC - X
  • 12/9/2023

Ο αγώνας IndyCar της περασμένης Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου στη Laguna Seca ήταν σίγουρα... ιδιαίτερος. Οκτώ κίτρινες σημαίες και αρκετά ατυχήματα έφεραν το αυτοκίνητο ασφαλείας πολλές φορές μέσα στην πίστα, με το Honda Civic Type R να καταγράφει πολλά χιλιόμετρα.

Προφανώς, κανείς δεν περίμενε ότι το ρεζερβουάρ ένος αυτοκινήτου ασφαλείας θα χρειαζόταν γέμισμα στη μέση ενός αγώνα. Κι όμως έγινε. Παρέμεινε για πολλούς γύρους μέσα στην πίστα, κι έτσι λίγο έλλειψε να μείνει από καύσιμο.

Έτσι, ο οδηγός και δύο άνθρωποι της διοργάνωσης προσέθεσαν επιπλέον καύσιμο από ένα μπιτόνι, όσο το Civic Type R βρισκόταν μέσα στην πίστα κι ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη.

Τα ατυχήματα ήταν συχνό φαινόμενο στον συγκεκριμένο αγώνα, με πολλά αυτοκίνητα να τρακάρουν στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου, μόλις λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, κι άλλα να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο κατά τη διάρκεια μιας από τις -πολλές, ομολογουμένως- επανεκκινήσεις του αγώνα.

Μέσα στο χάος, ο Scott Dixon κατάφερε να πάρει τη νικη, κάνοντας την τέλεια ανάκαμψη μετά την ποινή που του δόθηκε στον πρώτο γύρο. Η στρατηγική έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη του πολύπειρου Νεοζηλανδού, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος οδηγών, πίσω από τον Alex Palou που έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο.