Kimi Antonelli: Το ανερχόμενο ταλέντο από την Ιταλία στις «αγκάλες» της Mercedes - Το μεγάλο άλμα ενόψει 2024


Ο Andrea Kimi Antonelli είναι το ανερχόμενο αστέρι στις μικρές κατηγορίες μονοθέσιων, με τη Mercedes να έχει στα χέρια της ένα ακατέργαστο διαμάντι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Dutch Photo Agency / FRECA Multimedia Site
  • 17/10/2023

Ο Andrea Kimi Antonelli έχει κάνει αίσθηση με τις επιδόσεις του στην πίστα τα τελευταία χρόνια. Ήδη από το 2019, όταν ήταν 13 ετών, η Mercedes ξεχώρισε το ταλέντο του και τον υπέγραψε στις ακαδημίες της, από τις οποίες στο παρελθόν έχουν βγει οι Esteban Ocon και George Russell.

Ίσως παρατηρήσατε το 'Kimi' στο ονοματεπώνυμό του: αυτή είναι μία συνειδητή επιλογή των γονιών του να του δώσουν ως δεύτερο όνομα εκείνο του Raikkonen, που μάλιστα σήμερα γίνεται 44 ετών.

Μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ιταλική και τη Γερμανική Formula 4 το 2021, ο Antonelli αγωνίστηκε φέτος στην Formula Regional Μέσης Ανατολής στις αρχές της σεζόν, και στην Ευρωπαϊκή Formula Regional καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Και ο γεννημένος το 2006 Ιταλός οδηγός κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής και στα δύο, με τον τίτλο στο FRECA, τον οποίο και «κλείδωσε» το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Zandvoort, να «βαραίνει» περισσότερο στο παλμαρέ του. Είναι από εκείνα τα επιτεύγματα που πρέπει να έχει ένας νεαρός οδηγός με βλέψεις για μία θέση στη Formula 1.

Ο Kimi Antonelli πανηγυρίζει τη νίκη του στο Zandvoort. Πηγή: Dutch Photo Agency
Ο Kimi Antonelli πανηγυρίζει τη νίκη του στο Zandvoort. Πηγή: Dutch Photo Agency

Με τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του, οι φήμες που τον θέλουν να προσπερνά τη Formula 3 και να μεταβαίνει άμεσα στη Formula 2 οργιάζουν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, μίλησε για τον Antonelli, τονίζοντας πως είναι ακόμα νωρίς για να αποφασιστεί τι θα κάνει το 2024

«Ο Andrea είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός στον οποίο έχουμε επενδύσει. Έχει κερδίσει σε κάθε κατηγορία από τη Formula 4 και μετά, κι έχει αποδειχθεί πολύ ανταγωνιστικός, είναι φανταστικό να τον βλέπει κανείς. Αλλά δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Ας ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, και θα δούμε τι θα κάνει του χρόνου, σε συνεργασία και με την οικογένειά του. Είναι μόλις 17 ετών, δεν θέλουμε να τον 'κάψουμε', πρέπει να τον αφήσουμε να ενηλικιωθεί. Πρέπει να τα κάνουμε όλα με ψυχραιμία.»

Ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, πάντως, τονίζουν ότι η μετάβαση από τη FRECA στην F2 είναι -μάλλον- αναπόφευκτη. Και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για έναν νέο, άπειρο οδηγό είναι απρόβλεπτο.