Μitsubishi: Με τέσσερα αυτοκίνητα στο Ράλι Ντακάρ


Στο Ράλι Ντακάρ που ετοιμάζεται να γιορτάσει την 30ή του επέτειο, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και το αγωνιστικό της τμήμα MMSP θα συμμετάσχουν με τέσσερα αυτοκίνητα στο Ντακάρ 2008, με στόχο να πετύχουν την όγδοη συνεχόμενη νίκη και τον 13ο τίτλο στα 26 χρόνια που συμμετέχει στον αγώνα.
  • 13/12/2007

Στο Ράλι Ντακάρ που ετοιμάζεται να γιορτάσει την 30ή του επέτειο, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) και το αγωνιστικό της τμήμα MMSP θα συμμετάσχουν με τέσσερα αυτοκίνητα στο Ντακάρ 2008, με στόχο να πετύχουν την όγδοη συνεχόμενη νίκη και τον 13ο τίτλο στα 26 χρόνια που συμμετέχει στον αγώνα. Η Mitsubishi, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διάσημο αφρικανικό μαραθώνιο το 1983, είναι αήττητη με την είσοδο του 21ου αιώνα. Στο 16ήμερο ράλι του 2008, το οποίο θα ξεκινήσει στη Λισαβόνα το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και θα τερματίσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου δίπλα στη Lac Rose κοντά στο Ντακάρ, θα συμμετάσχουν τέσσερα αυτοκίνητα Mitsubishi Pajero/Montero Evolution MPR13 νέων προδιαγραφών. Ενα από τα πλεονεκτήματα της Repsol Mitsubishi Ralliart στην πρόκληση του 2008 είναι το γεγονός ότι η ομάδα οδηγών παραμένει η ίδια για δεύτερη συνεχή φορά.

Επικεφαλής της ομάδας θα είναι το γαλλικό πλήρωμα Stephane Peterhansel και Jean-Paul Cottret, που ήταν και οι προηγούμενοι νικητές, οι Hiroshi Masuoka και Pascal Maimo, οι Γάλοι Luc Alphand και Gilles Picard και ο Ισπανός Joan «Νani» Roma, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο Ντακάρ 2006 και τρέχει πάλι με συνοδηγό τον Lucas Cruz. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Ντακάρ θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα. Η αγωνιστική δράση ξεκινά με μία 1η ειδική διαδρομή επί πορτογαλικού εδάφους, πριν το κονβόι επιβιβαστεί στα πλοία για να διασχίσει τη Μεσόγειο και ξεκινήσει την πρώτη αφρικανική ειδική στο Μαρόκο.