NASCAR GP Τσεχίας: Στο βάθρο ο Θωμάς Κρασώνης – Άνοδος στη βαθμολογία


Ο Θωμάς Κρασώνης κατάφερε να εξασφαλίσει τον δεύτερο τερματισμό του στο βάθρο για το 2023 στο Autodrom Most της Τσεχίας, ανεβαίνοντας κι άλλο στη βαθμολογία του EuroNASCAR PRO.

  • ΦΩΤΟ: Credits: NASCAR Whelen Euro Series / Nina Weinbrenner
  • 28/8/2023

Το GP Τσεχίας για το EuroNASCAR αποτέλεσε τον τέταρτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR και την πρώτη επαφή των οδηγών με τα αυτοκίνητά τους μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Στην γνώριμη για τον ίδιο πίστα του Most, ο Θωμάς Κρασώνης, με την ομάδα της Marko Stipp Motorsport, κατάφερε να σημειώσει δύο σημαντικά αποτελέσματα, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την θέση του στο πρωτάθλημα.

Το Σάββατο, στον πρώτο αγώνα, κατάφερε να τερματίσει 7ος γενικής κατάταξης και 3ος στην υποκατηγορία Junior της κατηγορίας PRO, μετά από μάχες και προσπεράσματα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Αυτό είναι -συνολικά- και το καλύτερο αποτέλεσμά του εντός του 2023.

Ο αγώνας της Κυριακής κύλισε εξίσου δυνατά. Ο Κρασώνης είδε την καρώ σημαία όντας 10ος, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε θέματα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Παρόλα αυτά, έδειξε για ακόμα μία φορά το μαχητικό του πνεύμα και πήρε το μέγιστο σε μεικτές συνθήκες, με τη βροχή που είχε πέσει νωρίτερα να καθιστά την πίστα βρεγμένη κατά σημεία.

Με τα αποτελέσματά του στην Τσεχία, ο Έλληνας οδηγός είναι πια 9ος στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας κατά μία θέση.

Ο ίδιος δήλωσε επ’ αυτού:

«Με τους βαθμούς που πήρα κατάφερα και ανέβηκα στην 9η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 36 οδηγούς του EuroNASCAR PRO. Συνεχίζουμε κυνηγώντας πάντα το απόλυτο.»

Επόμενος σταθμός της σεζόν το Oschersleben της Γερμανίας στις 23-24 Σεπτεμβρίου.